CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Vagyonmegosztás, emléktábla avatás

Kamarai küldöttgyűlés

December 11-én tartotta negyedik küldöttgyűlését a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara.

Horváth Vilmos elnök a 2001-ben lezajlott, a kamara által szervezett fontosabb eseményekről tájékoztatta a résztvevőket. Bevezetőjében bejelentette, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara közötti vagyonmegosztásról tizenhárom hónap óta tartó tárgyalások 2001. decenber 8-án a vagyonmegosztás elveiről szóló szándéknyilatkozat aláírásával befejeződtek. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése 2001. december 10-én a vagyonmegosztásra vonatkozó döntést elfogadta. Hasonló soproni döntés esetén a két kamara elnöke már jövő héten aláírhatja a vagyonmegosztásról szóló megállapodást, amely példa értékű lehet több más megyei kamara számára. Így lehetőség nyílik a megyei, valamint a városi kamara közti regionális együttműködésre. A továbbiakban Horváth Vilmos beszédében kiemelte, hogy a szűkös anyagi keretek ellenére idén a kamara több fontos tanfolyamot szervezett amelyen több mint százötven hallgató vett részt. Az elnök pozítívan értékelte a kamara és az önkormányzat együttműködését, melynek során a 2001. évben tett minden kamarai javaslatot az önkormányzati közgyűlés napirendre tűzött és megtárgyalt. Az kamara elnöke bejelentette, hogy a kamara által alapított Ifj. Flandorffer Ignác városi gazdasági díjat idén első alkalommal Dr. Józan Tibor volt kamarai elnök és Hirschler László vehetik át a december 14-ei díszünnepségen.
A küldöttgyűlés a beszámoló után elfogadta a vagyonmegosztásról szóló döntést.
   Hozzászólásában Bakonyi Gábor a Ligno Novum szakmai kiállítás Budapestre történő áthelyezésének veszélyére hívta fel a figyelmet, kérve, hogy az önkormányzati támogatás mellet minden kamara tag támogassa a kiállítás további soproni megrendezése feltételeinek megteremtését.
   Kocsi János titkár a költségvetési beszámolójában utalt arra, hogy az első évben alultervezett költségvetés ellenére pályázati keretekből sikerült a rendezvények, tanfolyamok finanszírozását megoldani, majd röviden bemutatta a Páll György által készített, az 1988-2000 évek közötti időszakra vonatkozó soproni gazdasági elemzést, melyet a kamara honlapján hamarosan megtalálhat az érdeklődő.
   A küldöttek döntöttek a kamarai tagdíj éves felső határának 1.000.000 forintról 600.000 forintra való csökkentéséről, az így kieső bevételt az újabb tagok toborzásábal kívánják biztosítani.
A küldöttgyűlés a 151. éve alakult soproni kamara eddigi elnökeinek névsorát tartalmazó emléktábla felavatásával zárult.



2001. december 12., szerda 23:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület