CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A forduló öröme: SMAFC-Roto Elzett siker a Szolnok ellen

A forduló öröme: SMAFC-ROTO ELZETT siker

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - MOL SZOLNOK : 85:75 (21:17, 23:13, 19:28, 22:17)


A zsúfolásig megtelt Krasznai Ferenc sportcsarnok már szimbolikusan jelezte, hogy a jó érzékű szurkolók meglepetést szimatoltak. A jó hangulatot fokozta, hogy hazai vezetéssel indult a találkozó, Pojbics pontjaival vezetett a SMAFC az elmúlt évi bajnokság ezüstérmesével szemben. Az sem okozott tartós hanyatlást, hogy ezután a Szolnok átvette a vezetést az 5. percben 12:8-ra. A 7. percben már megint a soproniaknál volt az előny 15:12 arányban. Feltűnő volt, hogy az egyetemisták szoros védekezésből gyors támadásokat indítottak, és a végig elsőrangúan játszó Palotai P. és Mogyorósy akcióiból látványos kosarakat értek el. A hangulat még magasabbra hágott, amikor a második negyedben növekedett a hazai előny, a 17. percben 42:24 volt. Ekkor egy kis hazai bizonytalankodás következett. Éppen jókor jött a szünet. A harmadik negyedben a Szolnok kitámadott, ekkor gondok merültek fel a soproniak támadásszövésénél; sokszor kényszerhelyzetből dobtak, a 24 mp-es támadóidővel versenyt futva. A negyedik negyedben az izgalom fokozódott, mivel a különbség folyton csökkent, a 34. percben már csak 69:67-et mutatott az eredményjelző. Ekkor a hatalmas küzdenitudás került előtérbe, és remek megoldásokkal sikerült az előnyt feltornászni. Nagyon jókor jött Rosic hárompontosa és Mogyorósy, valamint Palotai P. tábla alatti kosara. A végén személyi dobásokból alakult ki a végeredmény a sokat hibázó vendégek kárára.

SMAFC: PALOTAY P. 12, POJBICS 16/3, MOGYORÓSY 30, MOLNÁR 9/3. ROSIC 12/3, CS: Kotlik 2, Vavra P. 4, Csátaljai -. Edző: Sterbencz Tamás.

Szolnok: Maljkovics 15/9, ADDERLY 25/9, Walke 8/3, Orosz 4, SITKU 18, Cs: Trepák -, Ádám -, Bódi 5. Edző: Kmézics Zorán.

FLEXTRONICS - ZTE KK - SOPRONI ÁSZOK KC 84:67 (28:13, 21:18, 22:12, 13:24)


A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és jelentős előnyt szereztek. A 7. percben 13:5 volt az eredmény, amit főleg távoli sikeres dobásokkal értek el. Sajnos, a soproniak sem a védekezésben, sem a támadásban nem tudtak jeleskedni, aminek az lett a következménye, hogy a félidőre már 18 pontos zalaegerszegi vezetés alakult ki. A második negyedben Cseranics és Stan között ütésváltás zajlott le, amiért a játékvezetők mindkét játékost kiállították. Persze, nem ez volt az oka, hogy a harmadik negyedben 10 ponttal még növelte előnyét a hazai alakulat. Ez a vendégek gyenge mutatványának következménye volt. Az utolsó negyedben sikerült valamit lefaragni a hátrányból, ami talán a jövőre nézve biztató, ugyanis az erőnléttel nincs gond.

ZTE: BODROGI 22/3, Mészáros R. 8, KÁMÁN 25/6, Koma 6, CSAPLÁR-NAGY E. 16, Cs: Képli 2, Cseranics -, Vavra A. 3, Mavrenszki 2, Gáspár -. Edző: Nikola Lazics.

Ászok: JAKABOVICS 17/9, MÉRÉSZ CS. 13/3, Bakonyi 9/6, Sajni 4, Durcek 4, Cs: Lakatos 6, Stan 2, Sallay 12, Körtélyesi -. Edző: Heinrich Róbert.

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - DEBRECEN 132:47 (41:13, 34:8, 24:8, 33:18)


Szegény Debrecen egy hét alatt másodszor utazott Sopronba, és most még nagyobb verést kapott, mint egy hete. A GYSEV-ben most mutatkozott be a két szlovák válogatott játékos, Zsirkova és Kovacsova, akik fáradtan is jó teljesítményre voltak képesek. Persze, ez a találkozó nem teljesen mérvadó, de ezek a játékosok már sokat bizonyítottak, és nagyon valószínű, hogy így lesz ez Sopronban is. Balogh kisebb derékfájdalma miatt nem tudott játszani, ennek ellenére is záporoztak a kosarak. Főleg Eördögh volt elemében; gyors volt és eredményes. Még nagyobb arányú győzelem születhetett volna, ha az utolsó negyedben nem enged ki a GYSEV, és a védekezésben továbbra is jól koncentrál.

GYSEV: DONKÓ 15/3, Dénes 3/3, EÖRDÖGH 34/6, Seres 17, VILIPIC 21, Cs: Csontos 5, ZSIRKOVA 10/6, Nagy 4, KOVACOVA 16, Horváth Zs: 7, Edző: Saeed Armaghani.

Debrecen: VÖLGYESI 15/3, Sándor 4, Simay 5/3, Fábián 5, ELEK 10, Cs: Kóródi 3/3, Kondacs 5/3, Szalontai -, Kiss -, Simai -. Edző: Áron Balázsné.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - MIZO PÉCS 49:59 (8:11, 14:14, 14:15, 13:19)


Az év első rangadójára Sopronban került sor. A nézők kíváncsiak voltak, hogy a Postás mire lesz képes a tavalyi bajnok ellen, és a Pécs javult-e tavaly óta? Nos, a Postás nem tudta kihasználni a gyenge napot kifogó pécsiek elleni esélyt. Ezen a találkozón nem derült ki, jobb lett-e a Pécs vagy sem, mert elég mérsékelt teljesítménnyel tudták kiharcolni a győzelmet.
Sajnos, a Postás idegenlégiósa, Hirakova későn érkezve nem tudta segíteni új csapatát. Ez döntőnek bizonyult a végeredményt illetően. Gyenge támadásvezetés jellemezte az első perceket, bár úgy nézett ki, hogy a védekezések voltak a megbízhatóbbak. Eleinte a soproniak vezettek néhány ponttal, de a negyed végére a vendégek kihasználták az adódó alkalmakat, és 3 pontos előnyt szereztek. A folytatásban is inkább birkózás jellege volt a találkozónak, mert a sok hibás dobás a lepattanók jelentőségét fokozta. Az ellenfélnél Újvári jól irányított, és ha lehetősége adódott, pontot is szerzett. A félidő 3 pontos vendégelőnnyel zárult. A következő játékrészben sem sokat változott a játék képe. Nagyon hiányoztak Bajkusa pontjai, és máskor tapasztalt sziporkázó irányítása. Az utolsó negyedbe 4 pontos vendégelőnnyel értek a csapatok, és még volt lehetőség a fordításra. Sajnos, a támadó játék nem javult, a pécsiek pedig a 34. percben 46:39-re növelték előnyüket, ami ma este sok volt ahhoz a Postásnak, hogy fordítani tudjon. Ezen az estén az irányítók közötti különbség, valamint a hazai cserejátékosok tehetetlensége döntött a vendég pécsiek javára.

Postás: Bajkusa 2, FODOR 13, CSÁKÁNY 16, Russai 8, Ambrus 10, Cs: Englert -, Mészáros -, Veres -, Radnóty -, Edző: Magyar András.

Pécs: ÚJVÁRI 16/6, CSÁK 14/6, Károlyi 2, Vilutyte 4, TUVICS 11, Cs: IVÁNYI 10, Béres 2. Edző: Rátgéber László.

Tvordy György



2000. október 09., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület