CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

A Kárpát-kanyartól a Cevennekig

A Kárpát-kanyartól a Cevennekig címmel a Soproni Kálvin Kör kiadásában jelent meg a kör 1996-2001 közötti tevékenységéből szemelvényeket tartalmazó könyve.
"Szinte közhelynek számít, hogy a rendszerváltás óta egyházunk keresi helyét a mai magyar társadalomban. Arról azonban keveset beszélünk, hogy a körülöttünk lévő ún. "világ" is keresi helyét az Egyházban. A Soproni Kálvin Kör azzal a céllal alakult 1996 januárjában, hogy helyet, sőt otthont adjon a Sopronban és környékén élő, gondolkodó reformátusoknak, akik létfontosságúnak tartják az őseiktől örökölt drága hit megőrzését és egyúttal szeretnék megérteni és felelősen formálni azt a világot, amely élettérként adatott nekik. Olyan emberek találkozóhelye tehát a Kör, akiknek meggyőzödése szerint a keresztyén üzenetet újra meg újra meg kell fogalmazni korunk embere számára, mégpedig tisztán, érthetően és felelősen".- írja ajánlásában dr. Vladár Gábor a soproni gyülekezet lelkipásztora.

    A kötet Előszavában - Soproni Kálvin Kört bemutató rövid bevezető után - Szarka László elnök ír arról, hogy a könyv az öt év előadásainak anyagaiból - a szerzőktől beérkezett kéziratok gyűjteményéből - állt össze.
    Egy-egy jeles református, evangélikus és katolikus előadó a Magyar Kultúra Napja alkalmából elmondott soproni előadása mellett, Kálvin életének bemutatása, a környezeti és egészségügyi krízis témakörben található előadások mellett, egyházzenei tanulmányok és a magyar protestantizmus értékeit felvonultató fejezetek következnek. A Leghűségesebb Város múltjával és jelenével a kötet három írása foglalkozik, amelyek mellett erdélyi és franciaországi fényképes beszámoló és a Kálvin Kör öt éves működésének előadás listája is megtalálható a kiadványban. A keresztyén civil szervezetek számára vezérfonalként használható - a Magyar Püspöki Kartól származó - gondolatokkal fejeződik be a kötet anyaga.
    A Kárpát-kanyartól a Cevennekig című könyvet a Soproni kálvin Kör vezetősége szerkesztette, kiadását a Magyarországi Németajkú Református Gyülekezetért Alapítvány és a kör tagjai támogatták, a soproni Hillebrand Nyomda nyomtatta.



2001. december 16., vasárnap 20:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület