CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Négyszázan fogadták el a meghívást

Neudrossenfeldiek ajándéka

Jótékonysági akció színhelye volt szombaton a Fő tér, ahol a metsző hideg ellenére közel négyszázan fogadták el a Neudrossenfeldi Sopronbarátok Köre és az Elke Kincse Alapítvány meghívását és vették át a Németországból érkező karácsonyi ajándékcsomagokat.


A hidegben elkelt a forró tea

Miközben a szervezők folyamatosan forró teával és harapnivalóal kedveskedtek a Fő téren tartózkodóknak, a színpadon megkezdődött az ajándékok átadása. A Németországból érkező Mikulás köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, hogy a kilencéves kapcsolat alatt, amelynek fő motorja és lelke a Sopron-díjas Elke Schulte asszony eddigi önzetlen segítségéért ez a negyedik alkalom, hogy Neudrossenfeldből Sopronba csomagokkal teli Mikulás érkezik. Arról is szólt, hogy vannak a világon helyek, ahol most is háború és viszálykodás folyik. Az ajándékozás fontos, mondta a Mikulás, mert az a kéz, amelyik segít, nem tud ütni. A segítségnyújtásnak és barátságnak pedig Sopron és Neudrossenfeld a jó példája.

A város nevében Tengerdi Antal alpolgármester köszönte meg a neudrossenfeldiek önzetlen segítségét.

Tengerdi Antal soproni alpolgármester

Günther Reuther a szervezők nevében elmondta, hogy kilenc éve már, hogy egyrészt családi kapcsolatokon keresztül másrészt meg a Sopronbarátok Köre Alapítvány segítségével támogatják a soproni és Sopron környéki szociális intézményeket és rászorulókat. Nagyon jó személyes kapcsolatokat alakítottak ki és a soproni intézményekkel is példaszerű az együttműködés. Günther Reuther nagyon szereti Sopron, magát a várost, abban pedig legfőbbképpen az embereket.


A Mikulást segítők csoportja

A karácsonyi csomagokat a szervezők által kialakított hálózat - közel 90 család - sajátkezűleg készítette el és csomagolta be. Ezért, amint azt Sütő Terézia a Polgármesteri Hivatal szociális irodájának vezetője elmondta, pontosan nem lehetett tudni, hogy melyik csomag mit tartalmaz, kivéve azt, amelyikre ráírták. A visszajelzések szerint sok édességet, játékot és ruhaneműt kaptak a megajándékozottak.

Sütő Terézia arról is beszámolt, hogy a héten 46 iskolatáska érkezik Németországból, amelyeket a felmérések szerint az arra rászoruló, leendő elsősök kapnak majd meg.




2001. december 17., hétfő 09:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület