CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szinte hihetetlen  

Sirassuk a szép lányokat

A női bandák hamar feloszlanak

Itt a 'Destiny's Child' vége. A sikeres lány csapat, a Destiny's Child átvette a Billboard Év Művésze díját, és napokkal később az újságok főcímen adták hírül, hogy a csapat feloszlott. Igaz, vagy nem? Mathew Knowles a Destiny ügyeinek intézője és egyben Beyoncé (a képen középen látható, 20 éves) apja szilárdan állítja, hogy ez csak egy kis pihi és nem a végleges feloszlás. " Mindannyian keresik a szóló lehetőségeiket" mondja. " Nincs abban semmi, hogy bejelentjük a pillanatnyi szünetet". Ennek megfelelően Michelle Williams ( jobb oldalon, 21 éves) egy vallásos albumot óhajt kiadni. Kelly Rowland ( bal oldalon, 21 éves) egyedül énekel a nyáron kiadott Men in Black2 albumon. Beyoncé szerepelni fog az új Austin Powers filmen. Még turnét is terveznek, hiszen Rowland elmondta az újságíróknak, hogy "önök ismerik hogyan oszlott fel a Beatles, szólóban folytatták karrierjüket és utána ismét összeálltak, és akkor talán még jobbak voltak." Hát Kelly ezt rosszul tudod, mert ők a felbomlás után sohasem játszottak újra együtt!

Peter Blake megdöbbentő halála. Peter Blake, aki 53 éves volt és kétszer nyerte a vitorlázók Amerika Kupáját és Új Zélandon hősként tisztelték, az Amazonason a 40 m-es yachtján álarcos kalózok agyonlőtték. Az ENSZ jószolgálati követe volt, aki világkörüli úton vitorlázott és adatokat gyűjtött a globális felmelegedésről és a szennyezésekről. 1994-ben megnyerte a Jules Verne trófeát, mivel egy katamaránon rekord idő alatt vitorlázta körbe a Földet.

Gyémánt Palota Párizsban. Lehet, hogy egy kicsit későn adok hírt erről az eseményről azoknak, akik szerették volna valami különlegessel meglepni feleségüket karácsonyra, amiért ezúton is elnézést kérek. Szóval a Christian Dior divat cég új áruházat nyitott meg a 17. századi Vendome Palotában, Párizsban. Itt most nem frakkokat, kabátokat vagy blúzokat lehet vásárolni, de még cipőket és táskákat sem. Ehelyett ékszereket nagy választékban lehet válogatni. A Dior kínálat tart 250 dolláros ékszert is egészen 500 000 dollárig. Ezeket a csodákat Victorie de Castellane 1998-tól készítette. Másutt is vannak Dior ékszer üzletek - már csak azért írom le, hogy ha esetleg valaki nem találna ízlésének megfelelőt az új helyen -. A Vendome palota azért kuriózum, mert ott olyan neveknek van üzletük, mint Chaumet, Fred, Boucheron, Van Cleef & Arpels és Cartier. Ja, ha ezek a nevek nem mondanak sokat, akkor egy kicsit még fejlődni illik ékszer műveltségben. A hely extra, a berendezés még jobb és akinek sok pénze van és elég sznob, nem hagyhatja ki ezt az új ékszer vásárlási lehetőséget!

Bajban a Sotheby's. A bíróság döntése megrázta a képzőművészeti alkotásokat értékesítő világot, főleg a New yorki felső tízezerét. Már két éve folyt a per, de most hirdettek ítéletet. E szerint A. Alfred Taubman a Sotheby"s (a képen lent) korábbi ügyvezetője bűnös abban, hogy előre megegyezett a kalapács alá kerülő művészeti darabok árában. Az ugyancsak bűnösnek talált korábbi elnök Diana "DeDe" Brooks is ellene vallott, és az ítélet szerint Taubmanra 3 év börtön vár és 350 000 dollár büntetés. Taubman 1983-ban vásárolta a Sotheby's-t és nagy versengésbe kezdett a Christie's-el, mivel a képzőművészettel foglalkozó piac rogyadozott az Öböl háború és a Japán által vezetett recesszió miatt. A Philips, a jelentős hátránnyal működő cég most teret hódíthat magának a francia luxus javak moguljával, Bernard Arnault-tal a hátuk mögött. Mindhárman szembenézhetnek a műtárgyak kereskedésében érdekeltek agresszívebb viselkedésével.

A TIME magazin 2001 december 17-i száma alapján



Tvordy György

2001. december 20., csütörtök 09:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület