CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Euroliga és Magyar Kupa

Kupa mérkőzések második napja

Euroliga:

LOTUS VBW CLIMA GDYNIA (lengyel) - GYSEV-RINGA 78:67 (22:11, 18:21, 22:12, 16:23)

Sajnos elszenvedte első vereségét az Euroligában a GYSEV-RINGA. Valami hihetetlen balszerencse történt a csapattal, pontosabban Balogh Judittal a mérkőzést megelőző esti edzéd vége felé: kifordult a bokája, így nem tudott pályára lépni ezen a fontos találkozón! Ez aztán meg is határozta a csapat esélyét, azaz minimálisra csökkent a győzelmi esély, hiszen a kitűnő formában levő vezéregyéniségét veszítette el a soproni együttes. Ennek ellenére a 3. Percben 7:3-ra még vezettek Eördöghék, azonban a 213 cm magas Dydek vezérletével a negyed végére már 11 ponttal vezettek a hazaiak. A második negyedben egész pályás letámadással harcolt a csapat, ami eredményesnek bizonyult, főleg úgy, hogy Török ekkor hibátlanul dobott 8 pontot. Sikerült a félidőre faragni valamit a hátrányból és a 8 pont különbség még behozhatónak látszott. A lengyelek a harmadik negyedben is nagyon jól játszottak, főleg a palánk alatt voltak eredményesek és Dydek révén a lepattanók nagy részét meg is szerezték. A befejező játékrészben aztán megmutatta a GYSEV, hogy Balogh nélkül is van tartása és Eördögh, Zirkova és Seres is betaláltak kintről, amivel 8 pontra feljöttek az utolsó percre, azonban Grubin dobott még egy triplát és így alakult ki a 11 pontos vereség.

Ezzel persze nem történt semmi különös, csak a jól hangzó veretlenségét veszítette el a csapat, amin a tények ismeretében nem is lehet csodálkozni. Még sok mérkőzés van hátra és a GYSEV tovább bizonyíthatja, hogy nem véletlenül tartják az utóbbi évek legjobb magyar csapatának.

GDYNIA: GRUBIN 18/6, FERDINAND 14, Smith 6, SAKIROVA 11, M. DYDEK 17/3, Cs: Cuprys 6, Pantelejeva 4, Bibrzycka 2. Edző: Krzysztof Koziorovicz.

GYSEV: Bevilaqua 3/3, ZIRKOVA 18/6, EÖRDÖGH 15/3, Kovacova 2, Vilipic 14, Cs: Seres 5/3, Dénes 2, TÖRÖK 8. Edző: Farkas Sándor.

Magyar Kupa:

SMAFC-ROTO ELZETT - MARSO IZOBAU NYIREGYHÁZI KK 80:65 (17:10, 25:20, 17:14,21:21)

A SMAFC a kezdetektől bebizonyította, hogy nem tiszteli a magasabb osztályban játszó ellenfelét. Molnár igen jól tempózótt 4-5 m-ről, és a többiek is bátran és ügyesen mozogtak és kihasználták a nyíregyháza védelmében található réseket. Ami meglepő volt, hogy most a hazaiak védekezése is pontos volt és szoros, így hibázásra kényszerítették a nyírségieket. Az első két negyedben a csapatok a zóna védekezéssel is próbálkoztak, de az nem bizonyúlt eredményesnek, mert az egyik oldalon Pojbics, míg a másikon Ricks átdobta azt. A félidőre biztos, 12 pontos soproni előny alakult ki. A szünet után felgyorsította játékát a soproni társaság és ezt nem tudta a vendég védelem hárítani. Pojbics és Mogyorósy, valamint Molnár ellenállhatatlan volt és a különbség tovább nőtt. Az utolsó negyedben a Nyíregyháza mindent egy lapra feltéve rohamozott, remélve, hogy megfordítja az eredményt, de nem tudott kifogni a remek napot kifogó egyetemistákon. Mindkét oldalon hullottak a triplák, a szép megoldások utáni duplák és ez a látványos negyed döntetlenül végződött, de az összesítésben a SMAFC fölényes, 15 pont különbségű győzelmet ért el. Ezzel ismét bizonyította, hogy a Magyar Kupában a hagyományoknak megfelelően szerepel és bejutott a legjobb 16 közé.

SMAFC: Palotai P. 2, POJBICS 19/15, Vavra 5/3, MOGYORÓSY 20, MOLNÁR 14, Cs: Petrovics 12, BAUSZ 7/3. Edző: Horváth József.mp> NYÍREGYHÁZA: RICKS 10/6, Hutás 3/3, Mérész 17/9, KRIVACSEVICS 21/3, Ecseri 10, Cs: Herczku 4/3, Boczko -. Edző: Rezák László.



Tvordy György

2001. december 21., péntek 09:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület