CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az egyéni és közösségi érdekek összhangjának megteremtéséért


Civil erők a megyénkben

    Megyei civil szervezetek egyeztettek csütörtökön Sopronban. A megbeszélésen a három megyei szervezet elnöke, a Pro Urbe Győr Egyesület részéről Jungi Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesülettől dr. Gimesi Szabolcs és a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület vezetője Botos Gábor vett részt. Jelenvolt még Forrás Béla a Szövetség Sopronért Egyesület alelnöke, valamint Keglovich István önkormányzati főtanácsadó.

A képen Jungi Csaba, dr. Gimesi Szabolcs, Botos Gábor

    Keglovich István kérdésünkre elmondta, a három civil szervezet 2001. áprilisában kötött megállapodási szerződést, melyben a felek elkötelezettséget vállaltak az egyéni és közösségi érdekek összhangjának megteremtéséért, és elhatározták, hogy az egyesületek egymás tevékenységét segítve, közösen munkálkodnak a megye polgárai érdekében.
    Az egyeztetésen újra elhangzott: az összefogás célja a civil szervezetek nagyobb részvállalása a megye irányításában, valamint a megye és a megyei jogú városok kapcsolatának megerősítése. Az egyesületek elsősorban nem politikai célzattal működnek, mégis szerepet kell vállalniuk a politikában is, hogy megfelelően képviselhessék városuk polgárait. Szeretnék elérni, hogy a megyei közgyűlés negyvenegy tagú testületében a választások után legalább 8 civil képviselő foglaljon helyet.
- A megbeszélésen a közeljövő terveiről is eszmét cseréltünk – mondta Keglovich István - Ezek közt szerepel egy Millenniumi Kalendárium elkészítése, mely a Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület segítségével jelenik meg. A kiadvánnyal emléket állítunk a következő generációknak arról, miként ünnepeltünk az ezredfordulón. A másik kezdeményezésünk számítógép kezelői tanfolyam a megye polgármesterei számára, akik elfoglaltságuk miatt eddig nem szerezhettek ilyen ismereteket. A harmadik elképzelésünk, amit mihamarabb szeretnénk megvalósítani, és az egész megyére kiterjeszteni, a Széchenyi Tervvel kapcsolatos alkalmankénti szaktanácsadás. Ezzel segítségére leszünk azoknak, akik kevéssé ismerik ki magukat a pályázatok elkészítésében.
    A szervezetek ezen túl a médián keresztül rendszeresen tájékoztatják a megye polgárait a három szervezet tevékenységéről, programjáról, egyéni és közös céljairól.

S. J.



2002. január 18., péntek 15:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület