CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A XX. század erdészete Somogyban

    Elsősorban a szakmának szánták a szervezők - a Somogyi Erdészeti és Faipari Rt. munkatársai - a január 16-án a soproni Erdészeti Múzeumban nyílt XX. század erdészete Somogyban című kiállítást.

    A csemete-termelés, erdőművelés, és  - gazdálkodás, a fűrészek és szállítás mozzanatait bemutató fotók mellett, természet-fotókkal illusztráltan tulajdonképpen cégbemutatót talál a látogató a Templom utca 4. szám alatti kiállítóteremben.
    Harminc év a somogyi erdőben, a somogyi erdőkért címmel a közelmúlban ünnepelt jubileumról szóló szöveges információból kiderül, hogy országosan is élenjáró erdőgazdálkodója a Somogyi Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság három vállalat összevonásával 1970-ben alakult.
    Fő feladata a 87 ezer hektár állami tulajdonú erdő - a megye erdeinek 60 százaléka - kezelése, valamint az ezekből kitermelt faanyag feldolgozása. A piacgazdálkodásra való áttérés folyamatában 1993-ban jegyezték be a  a Somogyi Erdészeti és Faipari Részvénytársaságot, amely a szakmai kultúra megőrzése mellett a piaci változásokat rugalmasan követő stratégiát alkalmazva folytatja tevékenységét.
    A Somogyi erdők 90 hektáros vadászterületén valamennyi vadászható nagyvad megtalálható. A természetvédelem egyik leghatékonyabb eszköze a megfelelően végzett erdőgazdálkodás. Az erdő életét megismertető Szijágyi Erdei Iskola, a boronka-melléki tájvédelmi körzetbe vezető Mesztegnyői Erdei Vasút és a legújabb létesítmény - a Desedai 30 hektáros arborétum - az információs anyagban mind megemlítésre kerülnek.
    A Somogy erdészetéről szóló kiállítás február 16-ig, szerda kivételével naponta 10-13 óra között látogatható Sopronban, a Templom u. 4. szám alatti Erdészeti Múzeumban.



2002. január 20., vasárnap 14:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület