CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2019. jĂşnius 24., hĂ©tfĹ‘, Iván napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Tájékoztató Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2002. január 31-i üléséről

   Hosszas vita és egy – az Erzsébet kert melletti helyszínt javasló - módosító indítvány elvetése után úgy döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat az ipari park területén kijelölt lakóövezetbe kívánja megépíteni az elsősorban egyetemi oktatók és hallgatók elhelyezését szolgáló “fecskeházat”, amelyben azonban 35. év alatti közalkalmazottak és köztisztviselők is helyet kapnának.
   Rendeletet alkotott a közgyűlés a helyi sportélet támogatásáról. a támogatás formáinak kijelölése és a célok deklarálása mellett a rendelet meghatározza az élsport és az iskolai- illetve tömegsport támogatásának arányát és nagyságrendjét is.
   Első körben tárgyaltak a képviselők az önkormányzat idei költségvetéséről, elhangzott, hogy ismét rendkívül feszített költségvetése lesz a városnak, több mint 14,6 MRD Ft-ból kell gazdálkodni. Több írásos és szóbeli módosító javaslat érkezett, ezek figyelembe vételével a végleges változat rendkívüli ülés keretében kerül a testület elé.
   Előterjesztést fogadott el a közgyűlés Sopron szabad királyi várossá nyilvánítása 725. évfordulójának méltó megünneplésével kapcsolatban. Az ünnepségsorozat konkrét programtervét az e célból összeállított bizottság várhatóan a következő rendes ülésen, februárban terjeszti elő.
   Módosította a közgyűlés a Belváros és a történelmi városrész szabályozási tervéről szóló rendeletet. A kisebb módosításokat, pontosításokat részben a gyakorlati tapasztalatok, részben a Közigazgatási Hivatal észrevételei alapján történtek meg.
   Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a GALLUP Intézet által tavaly novemberben végzett közvélemény-kutatásról szóló tájékoztatót. Az adatok egy részét korábban a Kisalföld hasábjairól már megismerhették az érdeklődők.
   Három Hotel Rózsadombbal összefüggő sürgőségi indítványt is megtárgyalt a közgyűlés, az utolsót zárt ülés keretében. Az ügy végleges rendezése még várat magára, bár amint Dr. Gimesi Szabolcs polgármester kifejtette, biztató, hogy az ingatlanforgalmazók körében nagy az érdeklődés a hotel iránt.

Dr. Tölli Katalin
aljegyző2002. február 01., péntek 10:27


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület