CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Berzsenyi bál...

...asztalon innen...
Városunkban a hétvégén tovább folytatódott a diákbál-sorozat - 2002. február 2-án, szombaton került megrendezésre a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) diákbálja, a Gyermek és Ifjúsági Központban.  A bál este hét órakor a hagyományokhoz híven a fúvószenekar koncertjével majd a nyitótánccal (a tavalyihoz hasonlóan idén is palotás) kezdődött. Szinte minden órában volt egy extra program: kilenckor a nyitótánc ismétlése, tízkor bemutatótánc, tizenegykor a 12/8/a koncertje, éjfélkor bálkirálynő- és bálkirályválasztás. A hangulatos bál, amelyhez a Flört zenekar szolgáltatta a zenét, hajnali kettőkor ért véget.

...s túl
Az egész asztal ügy este hétkor kezdődött. A táncosok és a közönség is a nyitótáncra készült, egy talpalatnyi hely nem volt a táncteremben. Beültünk egy pohár tea mellett a büfébe, egy szimpatikus asztalhoz, ismerőseim maguk elé vettek néhány újságot (stilszerűen Élet és Tudományokat) és beszélgetni kezdtünk. S körülöttünk jöttek-mentek az emberek, párok, tanárok, diákok, szülők, helyesebbnél helyesebb csajok, villogtak a különböző báli ruhák. Aztán egyre több ismerős gyűlt körénk. Időnként természetesen engedtünk a Flört nevű zenekar hívásának és meglátogattuk a táncparkettet, kisebb nagyobb csoportokban. Azonban nekem úgy tűnik, hogy a cha-cha-cha, a rock&roll és a lassú stíluson kívül nem sok mindent ismernek. Na jó, volt két polka, egy vonatozás és egy kacsatánc - ez utóbbi nagyon jó, főleg ha 10-15 ember alkot egy nagy kört a táncparkett közepén. A vonatozás nagyszerű hangulatát pedig nem is kell ecsetelni. De például a twist az hiányzott... A bemutatótánc stílusát nem tudtam meghatározni, csak annyit tudok, hogy a betanítása Németh József nevéhez fűződik Az egész akkor lett volna nagyon jó (és akkor nézett volna ki szuperül), ha a táncosoknak sikerült volna együtt mozogni. Ez azonban inkább kevésbé mint többé jött össze. A mellettem álló csajok fényképezőgéppel a kezükben nagyon szorítottak egy Emese nevű lánynak, aki az első sorban, bánatos arccal táncolt. Mondjuk le a kalapot az első két pár előtt, rajtuk az látszott, hogy vidáman és élvezetből táncolnak, és az egész a kisujjukban van... A "tizenkettőpernyolcperá" koncertje érdekes volt, a zenekart általában a koncert végén szokták bemutatni és nem előtte. Mindenesetre nagy létszámú embert vonzottak a parkettre és táncolható zenét játszottak. Azonban vagy a hangosítással, vagy az énekes hangjával kisebb nehézségek merültek fel - mindenesetre az "Élj vele boldogan" című szám az eredeti előadásban nekem jobban tetszik. De ki mertek állni a színpadra és már ezért megérdemelték a tapsot. Közben a büfében is zajlott az élet, folyamatosan vándoroltak a székek a telt asztalok között. Néhány 18 évnél fiatalabb srác büszkén cigizett a "Nálunk 18 éven aluli személyek nem dohányozhatnak" tábla alatt, a billiárdasztal környéke pedig egy csendes beszélgetősarokká vált. A legtöbb ember pedig, aki odajött az asztalunkhoz, először csodálkozva végigmérte a Élet és Tudomány kitett számait, majd rám mutatott és megkérdezte, hogy miért olvasok itt is ilyeneket.
A bálkirálynő-választás mindig is a kedvenc részeim közé tartozott. Habár az elmúlt évek tapasztalatai egyre inkább azt mutatják, hogy ez inkább negatív mint pozitív cím, az idei minden negatív elképzelésen túltett. A bálkirályt ugyanis négy(!!!) szalaggal választották meg. A királynőn már több volt a szalag, de ez valószínűleg egyenes arányosságban állt a mámorosságával is (a bál egyébként, a többi diákbálhoz hasonlóan, alkoholmentes volt). Cipő nélkül ment ki a színpadra, úgy hozták utána. Lefele menet meg puffant egyet a lépcsőn. A bécsi keringőnél, amelyet a bálkirálynő és a bálkirály egyedül táncol a parkett közepén, inkább tapintatosan elfordultam. A körülöttem álló sok-sok ember arcára viszont mosolyt csalt a látvány.
Mivel sofőrünknek indulnia kellett, ezért hajnali egy környékén távoztunk, az elmúlt órák kellemes emlékével gazdagabban.

Bacsi



2002. február 03., vasárnap 23:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület