CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin 2000.11.17.

Mádl Ferenc Köztársasági Elnök lesz vasárnap a soproni Pannónia Med Hotel Vasárnapi Muzsika hangversenysorozatának díszvendége. A “Találkozás Szokolay Sándorral “ című millenniumi díszhangversenyt a neves soproni zeneszerző hetvenedik születésnapjának tiszteletére rendezi a szálloda.

Egészségnevelési hetet tartanak az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskolában. A hét minden napján kiállítások, beszélgetések, vetélkedők hirdetik az egészséges életmód szükségességét.

Megjelent a Várhely legújabb száma. A kulturális folyóirat mások mellett Büki Attila, Locsmándi László verseit közli. Számos érdekes elbeszélést is olvashatunk a mostani számban Halász Margit, Bödőcs Pál, Végh Ákos László, Fecske Csaba, Szabó Bogár Imre tollából. Az Évnegyedben Fejér Zoltán életmű-kiállításáról, valamint a Díjazott textilművészek tárlatáról találunk írásokat.

Bolyai János matematikus tiszteletére tartanak konferenciát hétfőn a MTESZ Soproni Székházában. Ebből az alkalomból a tudós életével és munkásságával, valamint geometriájának hatásával foglalkoznak a résztvevők.

A soproni régió erősségeinek és gyenge pontjainak megvitatása lesz a programja a Soproni Páholy második találkozójának. A tanácskozást a helyi és osztrák szakemberek részvételével november 22-én 18.00 órai kezdettel a Sopron Hotelben tartják meg.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakossági út és vizes közmű építések támogatására. A pályázati kiírás a Városüzemeltetési Irodában vehető át. Beadási határidő november 30-a.

A világ legnagyobb méretű levele és borítékja megtekinthető Sopron Plaza földszintjén. Mint arról már többször hírt adtunk, az Európa Levél 2000 Alapítvány vállalta, hogy elkészíti a világ legnagyobb méretű levelét, és azt kézbesíti Romano Prodinak, az Európa Bizottság soros elnökének azzal szándékkal, hogy Sopron lakói, illetve Magyarország polgárai kifejezzék az Unióhoz történő csatlakozási szándékukat. A hatalmas, négyszer nyolc méteres borítékra mostantól bélyegeket gyűjtenek a helyszínen ügyeletet ellátó postai dolgozó segítségével.

Bárki részese lehet a világrekordnak, aki a helyszínen vásárol egy bélyeget, amit azután a borítékra ragasztanak az Alapítvány létrehozói. Bélyeget Sopronból, de az ország bármely részéből postán is lehet küldeni Sopron Plaza Európa Levél 2000
kiállítása címzéssel. A borítékra a szervezők kérik ráírni a feladó pontos nevét és címét, illetve a “Világrekord kísérlet “jeligét.

Dr.0 Tengerdi Antal alpolgármester ma 9.00 és 12.00 óra között tartja havi fogadónapját, városházi hivatalában.

Ülést tart november 24-én Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése. A napirendi pontok között több soproni téma is szerepel. Megbízzák a képviselők a József Attila Gyermekvédelmi Központ és a soproni levéltár igazgatói álláspályázatait elbíráló bizottság tagjait, és módosítják a soproni gyermekotthon alapító okiratát.

Megyénkbe látogat ma a szlovák környezetvédelmi miniszter. Miklós Lászlót kilenc órakor fogadja Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

A mai napon még lehet jelentkezni a IV. Nemzetközi Páneurópai Vörösbor Versenyre. A borokat november 21-én kedden nemzetközi zsűri bírálja el. Eredményhirdetésre a bormarketing konferencián, december 7-én 18.00 órakor a Sopron Szállóban kerül sor. További információkat Bednárik Évától kaphatnak az érdeklődők a 06 30 279-67-60-as telefonszámon.



2000. november 17., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület