CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Minden politikai erő volt már kormányon; tetteik hitelesítik, vagy cáfolják elhangzott szavaikat.

Dr. Kövér László a Fidesz -MPP alelnöke Sopronban

    Sajtótájékoztató előzte meg Sopronban a Fidesz-MPP nagygyűlését, amelyre Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője hívta meg a város polgárait és amelynek vendége dr. Kövér László, a Fidesz alaelnöke volt.
- Sajnálatosan nem először volt rá ok, hogy a hazaáruló  minősítés az ellenzék egynémely megnyilatkozásával, illetve némelyik képviselőjével kapcsolatban el kellett hogy hangozzon -jelentette ki az alenök, arra a kérdésre, hogy elhangzott-e a hazaáruló szó a Parlamentben.
.Keller László MSZP-s képviselő azon megjegyzésére reagálva, miszerint ő már megszokta, hogy Kövér László hazaárulónak nevezi a szocialistákat, a Fidesz ügyvezető alelnöke hangoztatta, ő ezt nem tudná megszokni.
Szájer József elmondta, hogy az európai uniós tárgyalások mostani befejező szakaszában szegték meg a szocialisták az összefogás parancsát. Az MSZP és az SZDSZ kampánytémává kívánja tenni az európai uniós csatlakozás ügyét, s ezáltal a két ellenzéki párt a nemzeti érdekek elé helyezte kicsinyes pártpolitikai céljait. Szájer József visszautasította azokat az ellenzéki bírálatokat is, amelyek szerint a magyar kormány felelős az Európai Unió által javasolt agrártámogatások és a regionális támogatások mértékéért (mti).

***

    Kormányra kerülésekor a Fidesz nem csak arra tett ígéretet, hogy rövid távon jobb lesz az élet, hanem közös cselekvésre hívta a polgárokat, "közös szerződést" kínált mindenkinek a jövőn alakítására - jelentette ki Sopron első igazán nagyszabású kampányeseményén dr. Kövér László a Fidesz Magyar Polgári Párt alelnöke a zsúfolásig megtelt Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában február 6-án tartott lakossági fórumon, amely dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője bevezető köszöntőjével kezdődött.

    Kövér László számadatok és tények megvilágításába helyezetten szólt arról, hogy az 1998-as állapotokhoz képest - amikor már a felemelkedés lehetőségének hitét is elvesztette a magyar nép - hogyan sikerült a Fidesz-kormány vezetésével egy emelkedő pályára helyezni az elerőtlenedett társadalmat.
    Az elmúlt 1000 évre visszatekintve a magyarság számára a legfontosabb kihívás és egyben teljesítmény a megmaradás volt, az, hogy megmaradtunk és megtartottunk magyarságunkat; a következő évszázad kihívása pedig abban van, hogy nemzeti kultúránk fönntartása mellett meg tudunk-e maradni a Kárpát-medencében.

    A polgári kormány az első, amely hosszú évtizedek óta legfőbb kötelességének a családok megerősítését tekinti. Csak olyan családpolitikának van a jövőben esélye, amely - mind anyagi és mind szellemi értelemben - kiszámítható, stabil környezetet teremt a családoknak - jelentette ki a Fidesz alelnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg a magyar társadalom – a családtámogatási rendszer megújításának köszönhetően – európai viszonylatban a családbarát társadalmak közé tartozik.

    A kormányzati ciklus végére a nyugdíjak vásárlóértéke tíz év után először érte el és haladja meg az 1990-es szintet - mondta a politikus, utalva arra, hogy 1998-ban a polgári kormány azt vállalta, hogy mindent megtesz a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése érdekében.
    A magyar gazdaság növekedési üteme az Európai Unió gazdasága növekedési ütemének a kétszerese, holott az utóbbi években több külső objektív nehezítő körülményekkel kellett szembenéznie. Megteremtődött az összhang a társadalmi célok és a gazdaság lehetőségei és eszközei között. A munkahely-teremtések, a minimálbér-emelés azt jelzik, hogy a munkának becsülete van, 10-15 éves távlatban pedig reális esélye a munkanélküliség felszámolásának, amely egyik eszköze éppen az iskolarendszeren keresztül valósul meg. A tandíj eltörlése, a diákhitel-rendszer bevezetésében az a felismerés érhető tetten, hogy a kormány a jövő csak a tudás- és értékalapú társadalomé lehet - jelentette ki a politikus.
    A közbiztonságról szólva, az 1998-as negatív bűnözési rekordokhoz képest beszélt arról, hogy saját biztonságunk fölötti ellenőrzés lehetőségének megteremtése mellett sikerül egynegyedével csökkenteni a bűnözés arányát.
    Nem csak az embernek, de minden közösségnek is lelke van - jelentette ki Kövér László, amikor a nemzeti összetartozás fontosságáról beszélt. Problémák mindig is lesznek; felszámolásukhoz pedig akkor lesz erőnk, ha képesek vagyunk összefogni, egymás iránt, a nemzet iránt felelősséget vállalni. Az EU csatlakozást és annak aktuál-politikai történéseit említve Kövér László kifejtette, hogy Magyarország számára nincs jobb alternatíva a csatlakozásnál; "vissza"-lépünk az európai népek közösségébe, elfoglalva azt a helyet, amely nekünk mindig is járt - jelentette ki, hozzátéve, hogy ez esetben az lenne a természetes, ha minden politikai erő alárendelné a maga érdekeit a nemzeti érdekeknek és fölsorakozna a választott kormány mögött.
    Olyan országot akarunk, amelyben öröm élni, amely nem csak a dicsőséges és levert szabadságharcairól híres, hanem a békeidőkben való felemelkedéséről és az EU közös asztalára letett értékeiről jelentette ki a Fidesz alelnöke.
    A választásról szólva kiemelte, hogy azok igazi választási lehetőséget kínálnak minden polgárnak, abban az értelemben, hogy a rendszerváltozás óta minden politikai erő volt már kormányon; tetteik hitelesítik, vagy cáfolják elhangzott szavaik értelmét.

-balogh-



2002. február 07., csütörtök 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület