CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin 2000. május 19.

Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése lesz május 25-én a Városháza nagy üléstermében. A képviselőtestület egyebek mellett a Sopron Aranyhegyi Ipar Park Kft. értékesítési stratégiájával és fejlesztési koncepciójával, valamint az ápoló gondozó otthonok energiafelhasználásának felülvizsgálatával foglalkozik.

Hétezer négyzetméteres hipermarketet épít Sopronban a Tesco cég. A beruházás helyszíne a délkeleti iparterület, költsége pedig eléri a hárommilliárd forintot.

Ezekben a napokban véglegesítették a Soproni Ünnepi Hetek programját. A hagyományos kulturális rendezvénysorozat megnyitó ünnepsége június 23-án lesz a Fő téren. Az esemény együttesek felvonulásával kezdődik délután hat órakor, dr. Gimesi Szabolcs polgármester beszéde után pedig - hét óra után tíz perccel - a Continental Koncertzenekar ad műsort.

Nemzetiségi Napot rendez az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola szombaton. Vetélkedőkkel, kultúrműsorokkal, táncházzal, nemzetiségi bállal szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ideje alatt kiállítás tekinthető meg.

A városi tiszti főorvosok országos konferenciáját rendezik meg még a mai napon Sopronban. A programsorozatnak a Hotel Szieszta ad helyet. A résztvevő szakemberek többek között a tisztiorvosi szolgálat jelenével és jövőjével, az aktuális egészségpolitikai kérdésekkel foglalkoznak.

Soproni Horváth József akvarellfestő műveiből rendez emlékkiállítást a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. A kiállítást szombaton délután öt órakor nyitják meg a látogatók előtt és július közepéig tekinthető meg .

Játszóház várja a gyerekeket szombaton délelőtt 9 óra 30 perctől a soproni Családsegítő Intézetben, a Kossuth Lajos utca 10. Szám alatt. A programokat a Gyermekjóléti Szolgálat szervezi.

A jó idő ellenére május utolsó hetéig nem várható, hogy üzembe helyezzék a soproni Lővér strand szabadtéri medencéjét, illetve a Tómalom fürdőt. Ennek oka, hogy a soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft megvárja a nyitás előtti kötelező hatósági szemlét - nyilatkozta a megyei újságnak Schey András igazgató

Soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta május 28-i évadzáró előadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi előadáson kerülnek átadásra az 1999/2000-es évad munkáját elismerő díjak is: Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrű, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola ma és holnap, valamint szombaton éles lőgyakorlatot tart reggel 8 órától délután négy óráig a harkai katonai lőtéren.

A Párbeszéd Napja lesz ma, ezért a Szocialista Párt önkormányzati képviselői és politikusai beszélgetésre várják az érdeklődőket soproni irodájukba, a Magyar utca 24. szám alá. A rendezvény délután három órakor kezdődik.

Megjelent a Várhely idei első száma. A “Tükör Ablak “ rovatban mások mellett Huszár László és Rácz Zoltán versei olvashatók. Sarkady Sándor Becht Rezső emléktáblája előtt tiszteleg. Martos Gábor Kovács Gombos Gábor soproni festőművész oltárképeiről ír. A folyóirat ezen kívül még számos érdekes írást tartalmaz.

A Németh Villamossági Rt. szombaton ünnepeli a vállat 20. születésnapját. A rendezvény 9 órakor kezdődik. Többek között Bolhapiac, kiállítás várja az érdeklődőket. A programban fellép az Erica C Dance School. Délután fél egytől díjakat és elismeréseket adnak át, így például kihirdetik 1999 legjobb vásárlója címet.



2000. május 18., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület