CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Augusztusban biztosan megnyitja kapuit a konferencia-központ

    A kivitelezési munkák felénél tartanak és minden remény megvan arra, hogy augusztus 18-án megnyithassa kapuit a felújított konferencia-központ hangzott el azon a bejáráson, amelyre a tegnap Nyerges Ferenc ügyvezető igazgató a Pro Kultúra Kht. nevében a város vezetőit, a kht. felügyelőbizottságának tagjait meghívta. Az építkezés tervezője, kivitelezője, a műszaki ellenőre tájékoztatta a résztvevőket a munkálatok menetéről.

    Karner Gyula a Győr-Moson Sopron Megyei Beruházási Kft. igazgatója, a lebonyolító részéről hangsúlyozta, hogy az átalakítási-felújítási munkák specifikumai közé tartoznak a váratlan "meglepetések". A díszterem álmennyezetének leszakadását követően a jelentkező többletfeladatokkal költségek megnövekedtek, azonban a munkálatok szerződésben vállalt határidejét mindenképpen tartani fogját. A pluszmunkák előreláthatóan nyolcvanmillió forinttal növelik a konferencia-központ átalakítási költségeit, amelyből húszmillió forint az alap két helyen is szükséges megerősítésének költsége.
    A bejárás résztvevői a már meglévő szerkezetileg megerősített Petőfi tér felőli szárnyat tekinteték meg, illetve a bővítményt - a 800 fős Széchenyi termet, amelynek szerkezete, galériái elkészültek . Sínen mozgatható, forgatható, a legmagasabb igényszintű falak segítségével az igényes, konferencia esetén 800 főt befogadó helyiség, más rendezvény esetén a teljes negyedik szint kihasználható.
    A Széchenyi-termen kívül, az eddigi két meglévő terem a Liszt-terem (a volt koncertterem) és a Petőfi terem (a volt kamara-terem) összességében 1600 férőhelyet biztosítanak majd, a szekciótermek nélkül. A beépített konferenciatechnikai berendezések a legmodernebbek.
    Amint azt Fábiánkovits Ferenc, a tervező elmondta, a tervezés során az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy az épület műemlék épület és műemlék-környezetben található határozott építési kontúrokkal. Meg kellett keresni azt a kevés lehetőséget, hogy hogyan lehet az épületet mindezek ellenére alapterületileg bővíteni. A kivitelezés során pedig az eredetileg tervezett ezer négyzetméter álmennyezet helyett annak háromszorosát kellett lebontani. Kerekes Attila ügyvezető igazgató a kivitelező konzorcium egyik tagja, a Stettin Kft. nevében elmondta, hogy az épület nincs annyira jó állapotban, mint azt korábban gondolták.
    Az eredetileg 1,3 milliárd forintosra tervezett – központi forrásokból, Phare-pénzből, önkormányzati önrészből megvalósuló – beruházás költségei így 80 millió forinttal emelkednek majd.



2002. február 13., szerda 10:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület