CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

“Bemutatkozom" - berzsenyis diákok kiállítása

    Két, harmadik osztályos gimnazista Andrássy Eszter és Hoffer Károly kiállítását Dorosmai Erzsébet és Soltráné Sebestyén Anna szaktanárok nyitották meg február 12-én a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) színháztermében.

    A fiatal alkotók útjuk elején állnak; változóban, alakulóban van még személyiségük, élet-látásuk; kibontakozóban művészi készségük, amelyet tovább alakít a dicséret, a siker vagy akár az őszinte, segítő szándékú bírálat és amelyen sokat változtat még az idő múlásával megszerezhető tapasztalat. Mindegyikre szükség van, mert érlelnek, csiszolnak.
    Jelenleg pedig, pályájuk alakításában az ajándékba kapott tehetség mellett legfontosabb a kibontakozást, a megfelelő irányba elindulást segítő körülmények megteremtése: a baráti közösség, a megmutatkozásukra kíváncsi osztály- és iskolatársak, a pedagógusok és a kiállítási lehetőséget megteremtő iskola.
    Andrássy Eszter érzékeny ceruzarajzokkal, vegyes technikájú alkotásokkal, merészen kezelt a kollázs-technikával mutatkozik be. Csendéletei mellett különösen figyelemreméltóak - még a művészek által is nehéz feladatnak számító - állatrajzai.
    Hoffer Károly tudatosan művész-pályára készül. Az egyszerű eszköznek tartott ceruzát mesterien kezeli. Vázlatok, tanulmányok, tollrajzok és festmények tanúskodnak arról, hogy komoly és kitartó munkával igyekszik elsajátítani a különböző technikák alapos ismeretét; a rajzkészsége mellett tanulmányaiban saját gondolatai is megcsillannak. A közelmúltban az Iparművészeti Főiskola országos versenyének második fordulóján jutott túl sikerrel, művészeti szakiskolás vetélytársak között.
 
 
Andrássy Eszter munkái

 
 
Hoffer Károly munkái

    Dorosmai Erzsébet "szaktanári ars poetica-ja" akár a kiállítás üzenete is lehet:
- Biztatni kell a tehetségesek és segíteni indulásukat.

    A Líceum II. emeleti dísztermében 2002. március 1-ig tekinthető meg Andrássy Eszter és Hoffer Károly 11/III.D. osztályos diákok kiállítása, amely része a Líceum és a Rákóczi Szövetség Soproni tagozata által meghirdetett három kárpátaljai települést segítő rendezvénysorozatnak.

-té-

***

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és a Rákóczi Szövetség jótékonysági akciójával kapcsolatos régebbi cikkeink :     http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4486
http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=4361



2002. február 16., szombat 16:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület