CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Dávid Ibolya MDF-elnök Sopronban

Dávid Ibolya a Magyar Demokrata Fórum elnöke Sopronban

    Sajtótájékoztató előzte meg Dávid Ibolya az MDF elnöke, igazságügyi miniszter Sopronban Az új évezred küszöbén témában tartott előadását. A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője, aki utalt arra, hogy ezen a napon több országos politikus is meglátogatta Sopront. A város országgyűlési képviselőjeként és képviselő jelöltjéként örömét fejezte ki, abban, hogy a város visszanyerte régi rangját. Országos jelentőségű politikai események színhelye Sopron, ahol, Fidesz-MDF politikusai és a szocialista párt jelöltjei is jelen vannak.

- Szívesen vettük volna, ha 1996-ban a népszavazás 75. évfordulóján is olyan nagy ünnep lett volna, mint amilyet a 80. évforduló alkalmából tarthattunk, és akkor is itt üdvözölhettük volna a Magyar Köztársaság kormányát,- jelentette ki dr. Szájer József, aki elmondta, hogy ennek a pótlására került sor 2001. december 14-én, amikor Magyarország kormánya tisztelgett a soproniak hűsége előtt.
    Sopron országgyűlési képviselője kifejtette: Sopronban a választási kampány már 1990 óta úgy folyik, hogy a jelöltek az itt élő emberekkel találkoznak, őket személyesen megkeresik, érdeklődnek a politikai véleményükkel kapcsolatban, nem új találmány a választási kampányban, sem a politikában, hogy a választásokat az emberek döntik el és ezért hozzájuk kell menni.
Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki az utóbbi években mindig részt vett a Páneurópai Piknik valamelyik rendezvényén, elmondta, történelmi fordulópont volt 2001. augusztus 31., amikor a Fidesz- MDF együttműködést a két párt megkötötte. A Fidesz-Magyar Demokrata Fórum minden egyéni választókerületben, területi és országos listán jelölteket állít, közös programot készít; az együttműködés, a választási racionalitás és a józan paraszti ész figyelembevételével, az egyetlen megoldása a polgári erők együtt-tartásának. Ez az az összefogás, amelyik otthont ad mindazoknak, akik nem a baloldalban látják jövőjüket és a hazánk jövőjét. Hangsúlyozta, azért kötötték meg ezt a megállapodást, hogy a polgári kormányzásnak folytatása legyen.
Dávid Ibolya kifejezte azon meggyőződését, hogy az elmúlt négy évet a tettek alapján kell és lehet megítélni. A Fidesz-kormány olyan ciklusokat átívelő programokat adott, olyan lehetőségeket és távlatokat nyitott meg az emberek előtt, amelyek vitathatatlan eredményeket hordoznak magukban. Kiemelte a családpolitikát, amely, mint mondta: nemzeti jövőnk alapja.
A gazdaságról szólva kiemelte, hogy Magyarország a térség legdinamikusabban fejlődő országa. Hangsúlyozta a gazdaságélénkítő programok fontosságát: a magyar gazdaság az, amire ráépíthetjük a későbbiekben szociálpolitikánkat - jelentette ki.
- Ha a tettek alapján ítéljük meg az elmúlt négy évet, akkor elmondható, hogy kevesebb volt a rendszerváltoztatásnál, de több volt egy kormányváltásnál- jelentette ki az MDF elnöke.
    Kérdésekre válaszolva a családtámogatási politika gyerekek után járó SZJA-kedvezményéről szólva kifejtette: gyakorlatilag ez, az adósáv-határok figyelembevételével, az egygyermekes családoknak évente 250.000 Ft-ot, a kétgyermekesnek 800.000 Ft-ot, a három gyereket nevelő családoknak 1.200.000 Ft-ot jelent. Az elmúlt négy év rendkívül következetes családpolitikája adja meg a támogatási rendszer hitelét. A polgári erők számára mindig is evidendencia volt, hogy a családokat - a legkisebbektől a legidősebbekig - támogatni kell.
    A státusztörvényről szólva kijelentette: egy magát kereszténynek nevező országban ez a világ legtermészetesebb törvénye.
    Az MSZP azon Sopronban elhangzott kijelentésére, hogy a szocialisták kampánya új szakaszba érkezett, amelyben a választokkal való közvetlen találkozás a fontos, Dávid Ibolya sajtókérdésre válaszolva elmondta: semmilyen újdonságot nem jelent a választókkal való közvetlen kapvsolat fontossága, hiszen az MDF és a Fidesz is 1989 óta folyamatosan ezt teszi, a kampány és a politikai tevékenysége időszakában is. A kampány, de maga a politika is arról szól, hogy minden a választókért, a polgárokért történik.
A sajtótájékoztatót lakossági fórum követte, amelyen a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola zsúfolásig telt aulájában a rendezvényt követően soproniak tömege írta alá a Fidesz -MPP, az MDF és szövetségesei által a polgároknak ajánlott - a Fidesz kongresszusán aláírt és bemutatott - szerződését.

balogh



2002. február 20., szerda 09:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület