CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Augenblick (Pillanat)

Augenblick címmel új kiállítás nyílt a klosterneuburgi Essl Gyűjteményben. A megnyitón a gyűjtemény tulajdonosai – Karlheinz és Agnes Essl – is jelen voltak  A kiállítást Dr. Gabriele Bösch, a gyűjtemény igazgatója állította össze. Első alkalommal állítják ki az Essl Gyűjtemény művészeti fényképeit. A festészet és a művészeti fényképek kapcsolatának illusztrálására festmények is kiállításra kerültek a tárlaton, amelyen 23 művész 80 műve látható és amely alkalmából egy német és angol nyelvű katalógus is megjelent. A kiállítás június végéig látogatható.


Karlheinz és Agnes Essl a megnyitón

Forgách András Kremsben

Február végéig Forgách András Krems vendége. A volt gyár tetőterében kialakított 22-es számú lakás jelenleg az otthona. Alkalmanként egy hónapig ez a lakása egy-egy kelet-európai írónak. Egy évvel ezelőtt Parti Nagy Lajosnak volt ez az otthona.
Az Alsó-Ausztriai Független Irodalmi Ház az Eybl volt szőnyeggyár épületében található. Ez a kremsi művésznegyed része, amellyel  a műcsarnok és a karikatúra múzeum is szomszédos.
Forgách András 1952-ben Budapesten született. Szülei Avi Shaul Bruria és Forgács Marcell. A budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsész karán filozofiát és történelmet tanult. 1976-ban a diplomájázott, amelyet követően a kecskeméti Katona József Színházban 1978-ig dramaturgként, majd 1978 és 1980 között a budapesti Népszínházban dolgozott. Ezután 1984-ig a budapesti Nemzeti Színházban dolgozott. Azóta szabadúszó író és fordító.

    Március 22-én a Wieser Könyvkiadó mutatja be legújabb könyveit, amelyek az EditionZwei sorozat keretében jelennek meg. E sorozat része Méhes Károly költő és író – a pécsi Új Dunántuli Napló napilap újságírója –  kétnyelvű verseskötete is, amelyet Buda György fordított le. A budapesti Cserépfalvi Kiadónál 1991-ben Szombat délután címmel verseskötete jelent meg. A szintén budapesti Seneca Kiadó 1996-ban Csontválogatók kézi könyvecskéje címmel verseit és rövid prózai írásait jelentette meg. Tavaly a pécsi Alexandra Kiadó A bécsi üvegdinnye címmel irodalmi naplóját adta ki. 1994-ben a Magyar Írók Szövetsége díjjal tüntette ki.

Pénzes Attila
 



2002. február 21., csütörtök 19:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület