CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyugati Kapu

A régió heti hírei

FEKETE VIRÁG. A drogok ellen hirdetett pályázatot a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya általános iskolásoknak. A pályamunkákat – rajz, festmény, szobor, irodalmi mű – március 25-ig lehet beküldeni a következő címre: 9024 Győr, Szent Imre út 2-4.

SAPARD-IRODÁT nyitottak Zalaegerszegen, az országban a hatodikat. Vonza András földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, hogy a 10 milliárd forintos uniós SAPARD-támogatást 3,3 milliárd forinttal egészíti ki a költségvetés.

A GYŐRI BAL ETT New Yorkba utazott. A társulat a Joyce Színházban szerepel, ahol a közönség a Purimot láthatja. A győriek nyolc előadást tartanak.

MISSZIÓ címmel új evangélikus magazin jelent meg. A Missziós Magazin jogutódjának tekinthető huszonnégy oldalas lap témája a népszámlálás.

EMLÉKKARD. Farkas Árpád erdélyi magyar költő és Ernesto Rodrigues portugál költő és műfordító kapta a Balassi Bálint-emlékkardot. Az irodalmi díjat a budapesti Gellért Hotelben adta át Ladocsi Gáspár katolikus püspök és Makovecz Imre építész.

MEGVÁLIK háromszáztizennégy dolgozójától a Győri Keksz Kft. A felmondást március végén kapják kézhez a dolgozók, akiktől a felmondási idő után köszönnek el végleg.

MEGALAKULT a választási bizottság Kapuváron. Tagjai: dr. Horváth András, dr. Ballagi Farkas, dr. Sóvári Győző. Póttagok: Czitkovics László, Csóka László. Mosonmagyaróváron a választási bizottság elnöke dr. Németh István lett, helyettese Dusek Miklósné. Tagja Bednarik György, póttagja Prikler Györgyné.

ÉVFORDULÓ. Ötven esztendeje, ezerkilencszázötvenkettő. február huszonnegyedikén alakult meg a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége. Jubileumi esemény lesz idén a bélyegnap is: a hetven-ötödiket tartják.

SZÉPFALUSI ISTVÁN -emlékestet rendeztek a bécsi magyar nagykövetségen. A követség és a Bornemisza Péter Társaság közös rendezvényén a hatvan esztendeje született léleképítő és író életéről, munkásságáról szóltak az előadók.

ÁRUFUVAROZTATÓKNAK tartanak tájékoztatót február huszonnegyedikén 9-13 óráig a Csorna és Környéke Ipartestület székházában. A rendezvényen többek között a szakmai alkalmasságról, a jó hírnévről, a kaució átvállalásának kérdéséről, mikrohitel igénylésről és a pénzügyi helyzetről lesz szó.

A VÉRES VASÁRNAP, az északír háborúskodásról szóló alkotás kapta a berlini film- fesztivál fődíját, megosztva egy japán rajzfilmmel, a Titokzatos eltűnéssel. Magyar film nem került a díjazottak közé.

LAKÁSPROGRAM. A Széchenyi-terv lakásprogramjában 24 pályázat 2,7 milliárd forintot állami támogatást kapott a Gazdasági Minisztériumtól. Ezzel a támogatással ötszázhuszonöt bérlakás felépítésére, vásárlására, kialakítására nyílik lehetőség. 2000 júliusától 35,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el pályázat útján az önkormányzatok és az egyházak.



2002. február 23., szombat 23:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület