CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az MSZP Nagykátán induló képviselőjelöltje Sopronban

Doszpot Péter az MSZP Nagykátán induló képviselőjelöltje Sopronban

    Doszpot Péter, az MSZP Nagykátán induló képviselőjelöltje Sopronban tartott lakossági fórumát megelőzően 2002.február 27-én a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolában tartott sajtótájékoztatón a közbiztonságról alkotott véleményét kívánta megosztani a közvéleménnyel.
    A sajtótájékoztatón jelen volt Kránitz László az MSZP soproni képviselőjelöltje, aki ezúton jelentette be, hogy közel ötezer darab az eddigi összegyűjtött ajánlószelvényeinek száma, amelyeket a soproniak a soproni MSZP irodába személyesen vittek be.
    Az utóbbi időben eldurvult a kampány és néhányan ennek kapcsán az MSZP-t vádolják - mondta Kránitz László, aki hangsúlyozta: ugyanakkor a múlt heti MSZP-s Széchenyi téri rendezvényen látható volt az a kakastollas, egyenruhába öltözött fiatalember, puskával, aki "a tömeget próbálta riogatni", aki mellett szavazati joggal sem rendelkező, provokatív szándékkal megjelent fiatalok csoportja is jelen volt. A képviselőjelölt leszögezte: ezt a negatív kampányt az MSZP visszautasítja, nem ért vele egyet, a kampány lényege, hogy az ismertetett programok alapján döntsenek a polgárok.
    A sajtótájékoztatón Doszpot Péter kifejtette, hogy elkészült a szocialista párt közbiztonsági programja – a rendészeti szervekre vonatkozó stratégia –,egy tudományos és szakszerű anyag, amely tartalmazza a rendőrség megfelelő működéséhez szükséges teendőket.
    A közbiztonságot a benne élők biztonságérzetét jelenti, amely jelenleg rossz - jelentette ki Doszpot Péter.
    A rendőrség éves statisztikáját elemezve kifejtette, hogy létezik egy jó statisztika, amelyből, elemeire bontva – összehasonlítva a különböző bűncselekmény- fajták tavalyi és idei helyzetét –, egyértelműen látható hogy növekedést mutat.
    A képviselőjelölt kifejtette: a rendőrség egy fordított piramis állapotába került; a végrehajtó állomány alulfinanszírozott, rossz infrastruktúrával ellátott, nem tölti be a neki szánt szerepet. Szeretnék megerősíteni és újraszervezni a körzeti rendőrök hálózatát. Hangsúlyozta: fontosnak tartja – a körzeti kapitányság és a körzeti rendőr közötti tevékenységet kifejtő – rendőrőrs hálózat létrehozását.
    Doszpot Péter szerint nagyobb szerepet kell adni a civil szerveződéseknek (polgárőrség, faluvédők), amelyek, mint hangsúlyozta, a bűnmegelőzésben fejthetnék ki hatásukat. A civil szervezetek információikkal a körzeti rendőrt és rendőrőrsöt hatásosan tudják támogatni. Mint hangsúlyozta, ennek a hármas egységnek a létrejötte meghatározná az adott környezetben való közérzetet.
    Véleménye szerint csak rendőri jelenléttel lehet a közbiztonságot megoldani, és csak ez fejtheti ki jótékony hatását a magyar közbiztonságra.
    A sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy leszerelt, civilként lett politikus, de nem távolodott el a rendőrségtől; a rendészeti szervekre vonatkozó stratégia megalkotásakor szükség volt az eddigi tapasztalataira. Véleménye szerint az elmúlt tizenkét évben stratégia nélküli rendőrségépítés folyt.

- A rendőrség nem korrupt, csak vannak benne korrupt rendőrök -jelentette ki Doszpot Péter. A megfelelő infrastruktúra, gépkocsipark hiánya, a nagy fokú fluktuáció miatt frusztrálódik az állomány, ha nem képes megfelelni a feladatoknak és ezért könnyebben kerülhet a rendőr olyan helyzetbe, hogy korrumpálható legyen. Első lépésként a rendőrségen belüli létszámhiányt kell megszüntetni, amelynek finanszírozási vonzatai is vannak - jelentette ki Doszpot Péter.

T. É.



2002. február 28., csütörtök 00:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület