CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Kisalföld soproni hírei

Sopron, az első IPA-város

A nemzetközi rendőrszervezet (IPA) Magyarországon elsőként Sopronnak adományozta az „IPA Városa” címet.
Miután Sopron képviselő-testülete is üdvözölte  – azaz elfogadta – a javaslatot, a város és az IPA magyar szekciójának megyei szervezete között együttműködési megállapodás jöhet létre.
A tiszteletbeli cím adományozását és az együttműködés aláírását március 23-án ünnepséggel pecsételik meg Sopronban.
Servo per Amikeco!, azaz Barátsággal szolgálni!  Ez a jelszava a nemzetközi rendőrszervezetnek, mely 1950-ben jött létre, s elsődleges feladatának a segítségnyújtást, a szakmai információ- és tapasztalatcsere elősegítését, a valódi emberi, baráti kapcsolatok kialakítását tartotta. Az IPA jelenleg 62 ország 350 ezer
rendőrét egyesíti. Magyarországot 1991-ben vették fel a szervezethez – elsőként a „keleti blokk” országai közül –, s ebben akkor nagy szerepet játszottak a soproni rendőrök kapcsolatai is. Figyelemmel az elmúlt évtized munkájára és arra a kifejezetten jó kapcsolatra, amely jellemezte a szervezet és Sopron viszonyát, a megyei vezetés javaslatára a magyar szekció elnöksége úgy döntött, Magyarországon elsőként Sopronnak adományozza az IPA-város címet.
    Szilágyi Attila, a megyei szervezet elnöke így indokolta a döntést: – A város kezdettől fogva támogatta szervezetünk munkáját, szeretettel és megbecsüléssel fogadták külföldi vendégeinket, akik Sopron jó hírét és vendégszeretetét tolmácsolták hazájukban. Sopron történelmi város is, a nyugat kapuja, és széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Mindez alapot nyújt arra, hogy megtiszteljük az IPA-város címmel.
     Március 23-án, az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán a Fő téren térzene, ünnepi beszédek és zászlóátadás teszik majd emlékezetessé a cím adományozását.
N. M.

***

Kétszázmilliót érő tornyok

Ausztriából a kópházi határátkelőn keresztül rendőri felvezetéssel érkezett a soproni sörgyárba vasárnap este az a túlméretes szállítmány, amelynek biztonságos célbajuttatása nem kis feladatot rótt a sofőrre.
    A Csatkai utcában például az ideiglenesen kihelyezett, a megállás tilalmára felszólító jelzőtábla ellenére is akadtak olyan autósok, akik gépkocsijukat  – talán megszokásból – az utcában állították le.
    A sörgyár vezérigazgató-helyettese, Németh Árpád a Kisalföld érdeklődésére elmondta: kettőszázmillió forintos beruházással a gyár idén három darab – hat méter átmérőjű és huszonhárom méter magas, egyenként 5400 hektoliteres űrtartalmú – erjesztőtartállyal gyarapszik. A létesítmények szerkezeti egységei közül a vasárnapi szállítmánnyal az alsó kúpelemek érkeztek meg.
 A rozsdamentes acélból készített tornyok szigetelésével a tavaszi jó idő beálltával végezhetnek a szakemberek, így legkorábban is csak áprilisban várható, hogy üzembe helyezik az új erjesztőtartályokat.
Gosztonyi

Kisalföld



2002. március 05., kedd 18:39


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület