CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Új számítógéppel gazdagodott a Harkai Általános Iskola

    A dr. Szájer József adománya révén nemrég alapított Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány, célja a városban és környékén élő fiatalok oktatásának, valamint a környezetvédelemre irányuló fokozottabb figyelem segítése.

Az alapítvány első adományát a Harkai Általános Iskola tanárai és diákjai, valamint a Töreki István polgármester vette át az országgyűlési képviselőtől.
- Szimbolikusnak tekinthető, hogy az első adomány egy kistelepülés iskolájának a 21. századi feltételekhez való igazodását segíti elő - mondta dr. Szájer József.

Az ajándék.számítógépet az iskola vezetősége, a szülői munkaközösség és tanulói vették át

Fontos, hogy a harkai iskola egy olyan intézmény, amely nem nyugodott bele abba, hogy egyes politikusok úgy gondolják, hogy vannak életképtelen települések, amelyeket el kell sorvasztani. A harkai iskolában mindig is törekedtek arra, hogy az iskola jól működjék. Egyébként ez a kormánypolitikának is megfelelő álláspont szerint történik. A kormány úgy gondolja, hogy fontos az, hogy minden településen legyen iskola, hogy a gyerekeknek ne kelljen messzire menniük. Ezek az iskolák akkor tudják ellátni a feladataikat, ha ezt a korszerű technikai eszközökkel is rendelkeznek. Ezért gondoltuk azt, hogy egy számítógépek ajándékozunk az iskolának, a többi meglévő mellé - nyilatkozta dr. Szájer József.


Az iskola tanuló ajándék-rajzzal köszönték meg a számítógépet

Az sem mellékes, hogy személyes kötődések fűzik dr. Szájer Józsfet ehhez az iskolához, hiszen szülei is ebben az iskolában tanítottak és az országgyűlési képviselő gyermekkorának első öt évét ebben a faluban élte le.


Az átadást követően az érdeklődő diákok jöttek a számítógépes terembe

- Egy településhez hozzátartozik, hogy legyen iskolája, ugyanakkor természetesen versengés is van az iskolák között, az alapítvány ebben a versenyben való helytállásban segíti a harkai iskolát. Egy iskola esetében nem annak kell meghatározónak lenni, hogy egy nagyvárosban, kistelepülésen működik. Ugyanolyan tudást kell tudnia nyújtania, a benne tanulóknak, akik nem kevésbé tehetségesek, ezért ugyanolyan szintű oktatást érdemelnek, mint az országban bárhol máshol élő társaik - hangsúlyozta dr. Szájer József.



2002. március 08., péntek 15:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület