CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szájer József: a térség képviselőjeként mindent megtettem

A soproni mentőállomás ügye

– Sopron számára most az a legfontosabb, hogy a jövőben is zökkenőmentes lehessen a mentőszolgálat működése. Bízom abban, hogy ez a városvezetés számára is lényeges. Csodálkoznék, ha ebben a mindenkit érintő akut problémában Sopron irányítói nem tudnának gyors és megfelelő döntést hozni – nyilatkozta dr. Szájer József országgyűlési képviselő a Kisalföldnek, reagálva a napilap pénteki számában megjelentekre, amelyek szerint az OTP Ingatlan Rt. felépítené az Árpád utcában az új mentőállomást, az önkormányzat azonban – figyelembe véve korábbi döntéseit és a rendezési tervet – jobban szeretné máshol látni a mentősöket.

A zökkenőmentes ellátásért

– A mentőállomás ügyében gyors döntést kell hozni, hiszen az ÁNTSZ december végéig adott haladékot az OMSZ-nak, a leromlott állapotú épület felújítására. Miután a térség képviselőjeként számomra is fontos, hogy az ellátás zökkenőmentes legyen, azonnal megkerestem Mikola István egészségügyi minisztert, aki szintén gyorsan lépett, és soproni látogatása alkalmával már a konkrét elképzelést, azaz az új mentőállomás felépítését is bejelenthette. Úgy érzem, mint a térség képviselője mindent megtettem az ügyben. Ugyanezt várom a város vezetőitől is – mondta dr. Szájer József, aki arra a kérdésre, hogy  véleménye szerint megépülhetne-e máshol is a mentőállomás, a következőket válaszolta:
 – Azt szeretném, márcsak az ÁNTSZ ultimátuma miatt is, ha még az idén megnyugtatóan rendeződne az ellátás jövője. A minisztérium itt képzeli el az új mentőállomást, s én támogatom ezt a tervet. Számomra persze az az elsődleges, hogy legyen, de szorít az idő.
Éppen ezért március 28-án délután egy órakor Mikola Istvánnal elhelyezzük az új mentőállomás alapkövét az Árpád utcai állami tulajdonban lévő telken. Meggyőződésem, hogy a város vezetése értékeli és érzékeli az ügy súlyát, s ki fogja adni a megfelelő engedélyeket. Elhúzódó döntéshozatallal nagy kockázatot vállalnának – mondta el Sopron országgyűlési képviselője.

  A város nyitott a tárgyalásra

 – A városvezetés álláspontja az, hogy mielőbb legyen állomás – szögezte le Tengerdi Antal alpolgármester is, hangsúlyozva, nyitottak minden tárgyalásra, ami megoldhatja az évtizede húzódó ügyet. Az alpolgármester megjegyezte, ha városi feladat lenne a mentőállomás építése, biztos benne, hogy már régóta új épületben
dolgozhatnának az életmentők. „Szájer úr érvei erősek. Adott most egy javaslat, és mi meg fogjuk azt vizsgálni” – tette még hozzá.

 N. M.
Kisalföld



2002. március 10., vasárnap 01:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület