CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ülést tart a csornai képviselőtestület március 14-én 15 órától. Beszámoló hangzik el a Széchenyi iskola nevelő-oktató munkájáról, megválasztják az országgyűlési képviselő- választáson közreműködő szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A magyar kereszténység ezer éve címmel nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat anyaga jórészt megegyezik a Vatikáni Múzeumban nemrég kiállított mű-vekkel. A tárlatot Orbán Viktor miniszterelnök és Paskai László prí-más, esztergom-buda-pesti érsek nyitotta meg.

Közös ünnep. A Magyarok Világszövetsége március 15-én Esztergomba várja a világ magyarjait, hogy közösen ünnepeljék meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadság-harc 154. évfordulóját. A találkozón Kossuth-emléktáblát is avatnak.

Timaffy László CD-lemezbemutatója volt szombaton a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban. A néprajztudós tiszteletére tartott rendezvényen – 16 órakor kezdődik – ott lesz Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke is.

Siker Amerikában. Hazaérkezet tizenkét napos turnéjáról a Győri Balett. Az együt-tes kilenc előadást tartott, a Purim című darabot mutatta be nagy sikerrel. A táncművészek produkciójáról a szakkritikusok is elismerően szóltak.

Átvették a támogatási szerződéseket azok, akik a Nyugat-dunántúli Ifjúsági Tanács pályázatán sikerrel szerepeltek. A Győrben tartott ünnepségen ott volt dr. Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára is.

Karikatúrák. A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a kapuvári Rábaközi Művelődési Köz-pontban látható kari katúra-kiállítást. Tóth András munkáit március 14-ig még meg-tekinthetik az érdeklődők.

Roska Tamás akadémikus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja kapta az idei Bolyai-díjat. Az elismerést Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vehette át a Budapest Kongresszusi Központban.

Szentgotthárdon tartotta legutóbbi ülését a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Többek között tájékoztatás hangzott el a regionális fel-készülési program idei munkatervéről, a Nemzeti Fejlesztési Terv aktuális feladatairól, egész-ségturisztikai együtt működésről, a Nyugat-Pannónia Eurégió brüsszeli bemutatkozásának előkészítéséről.

Rókamesék címmel zenés táncmesejátékot láthatnak az érdeklődők a Duna Művészegyüttes előadásá-ban a csornai műve-lődési központban. A rendezvény március 12-én 10.30-kor és 14.30-kor kezdődik.

A szívinfarktus veszélyeiről és a meg-előzésről tartanak film-vetítést a mosonma-gyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtárban március 12-én 16 órá-tól. A filmvetítést a té-mához kapcsolódó könyvbemutató követi.

Évforduló. Száz esztendeje született Bárdosi Németh János (Szombathely, 1902. március 8.) költő. Az Írott Kő, a Sorsunk, a Jelenkor egyik szerkesztője volt. Tizenöt kötete jelent meg.



2002. március 10., vasárnap 12:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület