CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Üljön le, egyes


Épp fellelkesültem ma este, amikor a televízió elé vetettem magam, hogy nocsak, nocsak, ez a L’art pour l’art társulat, milyen remek kis műsorszámmal tud elkápráztatni, és hogy tényleg, azért van arra esély, hogy egy valaha színvonalas műsor új életre keljen. Aztán mosollyal és bizakodással továbbpörgettem a királyi tévénkre, és akkor mosoly le.

(Valamikor, néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy lehet szeretni ezeket a rendőröket is, valójában akkor még nem foroghattak ilyen gondolatok a fejemben, mindegy, merthogy itt ez a Linda lány, meg a többiek, az Emődi, meg az összes többi kissé olykor ügyefogyott, de azért mégis belevaló remek férfi, kiváló rendőrök.)

Mert a Linda felújított változatában kevés dolog van, amiben örömet lelni. Itt van egyből a főhős, akire legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy ’Nézd csak, hát ez egy napot sem öregedett’, mert már a 112 közelmúltbéli adásaiban is kissé rémisztő látványt nyújtott. Most pedig, hogy alakítania kellene valamit, és nem beolvasni a legújabb darabolós gyilkosok névsorát, a helyzet rosszabbra fordult; az arcát ugyan összepakolászták, és így egy egész jó karban tartott családanya hatását kelti, de. Anyu fáradt, piros kötött pulcsit hord fehér, olykor meg borzadály Havaii ingekkel, és ki lett az ő karaktere bővítve meditációval a parkban, indiainak tűnő étteremmel, vegetáriánus étrenddel. Rakosgathatnak a szájába keletieskedő bölcsességeket, -gondolom az akart lenni-, fabatkát nem ér az egész, ha mondjuk tüntetően nem mozgatja az arcizmait, ami mondjuk a játéknak azért hasznos eleme, például szokták érzelmek indikálására is használni; olykor sikeresen. Ciki, ha önjelölt hackernek állítják be, ha a fő-fő-fő bűnözőt egy passziánsz játék lapjai rejtik, és ha oda ráhibázós módszerrel akar betörni, pláne, ha ilyen jelszavakat próbál be, mint: SAPKA . Ahogyan teszi. Nem nagyon biztosítja a folytonosságot az, ha a már-már klimax közelbe érő karate-lányt még mindig ugyanúgy leintik a főnökei, és zavaró az -bizonyos, külső okokból én kis híján sírva fakadtam ezen ugyan- hogy szerencsétlen Emődi Tomi még mindig kicsikart puszikból tartja fenn kapcsolatukat. Ez egy nagyon komoly emberi nagyságot takar.

És még lehetne folytatni, a film bizonyos részein a szereplők annyira kiesnek szerepükből (még jobban), hogy arra nincsenek is igazi szavak. Időnként kihajolnak a képből, vagy reménytelenül sodródnak a televízióm széle felé, már én is dőlök oldalra, mint a Quake-ben, mikor reménytelenül kísérlek meg kitérni egy felém robogó tűzgolyó elől.

A vége felé újra bízok egy kicsit, hogy majd akkor most biztos lesz a jó kis régi zene, bizti felturbósítva szuper tört ütemekkel, talán sikerültebben, mint ahogyan a Delta szignáljával esett, de aztán olyan helyzetkomikumot kapok, amitől még a Szeszélyes évszakok sokat megért hagyományos humorcsinálói is az arcukhoz kapnak. (Linda és Tomi az ajtó felé haladnak, a beszélgetésük a közepén a hangmérnök lerángatja a potit, és felúsztat valami igazán szörnyű muzsikát…) Van itt egy forgóajtó, meg egy ügyefogyott hős. Na, találjuk ki!

A világ megérett a pusztulásra, mondja valamivel korábban a Fáraó fedőnevű gengszter, majd inkább magát paszírozza fel a rakpart falára motorcsónakostul, robbanásostul.
Ez talán túlzás, de a sorozat folytatásain el lehetne gondolkodni…


OKR



2002. március 27., szerda 11:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület