CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Megújult az Ojtozi sétány

    Megújult az Ojtozi emléksétány. A tegnapi verőfényes húsvéthétfőn az emléksétány megújítását kezdeményező és finanszírozó Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Simon István köszöntötte a több száz ünneplő sopronit.

    Sopron legnagyobb értékei egyikének rendbetételét támogató alapítvány nevében dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője – az alapítványtevő –méltatta esemény fontosságát, hangsúlyozva, hogy az alapítvány egyik fő célkitűzése annak támogatása, hogy Sopron minél több közkedvelt helye a város rangjához méltó módon rendben legyen.
 
 

    A pihenni, sétálni vágyókat új asztalokkal, padokkal, pihenőhelyekkel váró sajátos hangulatú sétány emlékhely. Az első világháború 18-as honvédei áldozatának és hősiességének állít emléket az 1934-ben emelt mű, amely hű mása az Ojtozi szoros sziklafalába vésettnek, amelyet a trianoni döntés után eredeti helyéről eltávolítottak. Dr. Kubinszky Mihály a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke maga személyesen is ellátogatott a Keleti-Kárpátokba, tiszteletet tenni a soproni hősök emlékének.

    Milus Ferenc római katolikus lelkész áldását követően dr. Szájer József a nemzeti színű szalag átvágásával a sétányt átadta a városnak, amelyet a soproni természetszerető polgárok nevében dr. Kubinszky Mihály Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és dr. Jámbor László vezérigazgató, a Soproni Parkerdő kezelője vett át.
    Dr. Kubinszky Mihály meghatott szavakkal köszönte meg a közel másfél száz éves Városszépítő Egyesület és Sopron polgárai nevében Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelméért Alapítvány a város és környezete érdekében való munkálkodását.
Az eseményen Mikes Lilla művésznő József Attila Tavasz van című versét szavalta, jó hangulatról a Fohner János vezette soproni fúvószenekar gondoskodott.
V.B.É.
 
 
 
 



2002. április 02., kedd 15:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület