CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 24., szerda, György napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Számítógépek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

    A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevében dr. Szájer József, az Alapítvány kurátora két soproni iskolát részesített támogatásban.
A Kozmutza Flóra Általános és Speciális Iskolában és a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézményben és Gyermekotthonban speciális képzést igénylő gyermekek oktatását, fejlesztését végzik a pedagógusok.
 

Pillanatképek a Kozmutza Flóra általános és Speciális Szakiskola ünnepségéről

    Öt darab, szoftverrel ellátott számítógépet és öt darab monitort kapott a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint egy, a Gyermekmentő Szolgálathoz benyújtott pályázat révén ötszázezer forintos támogatást nyert a gyermekek számítógépes tanfolyamának támogatásához.
    Régi ismerősként üdvözölte dr. Magas Lászlóné igazgató dr. Szájer József országgyűlési képviselőt a Nemzeti Gyermekmentő Alapítvány kuratóriumi tagját.
A közelmúltban megújultan felavatott tornaterem volt a helyszíne az örömteli ünneplésnek, amelyen az iskola diákjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek, szülőknek, gyermekeknek.
A Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány ajándékának átvételét megelőzően dr. Magas Lászlóné az iskola tanulóinak megyei kiállításon elért sikereiről is beszámolt és bemutatta a A magyar kereszténység ezer éve című könyvet, az Oktatási Minisztérium ajándékát.
Dr. Szájer József az Alapítvány kuratóriumának tagja bemutatta a – a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és a rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása céllal alakult és működő – Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta folyó tevékenységét.
Arról is beszélt, hogy az Informatikai Kormánybiztosság 50 millió forinttal, öt pályázatban támogatta az alapítványon keresztül a számítógépes oktatást.
További három folyamatban lévő pályázatról is szólt dr. Szájer József. Április 15-ig még pályázni lehet az agresszív elemek nélküli, 6-15 éves gyermekek számára készített számítógépes programok, tanulást segítő és fogyatékosok fejlesztését, integrálódását segítő számítógépes programok készítésével.
A Gyermeknemtő Szolgálat és az Informatikai Kormánybiztosság közös célja, hogy olyan új elemekkel gazdagítsa napjaink számítógépes kultúráját, melyek szórakoztatva tanítják, nevelik a gyermekeket, fiatalokat.
 
 

Pillanatképek a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési Intézmény és Gyerekotthonban tartott ünnepségről

    E céljukban, amint azt dr. Szájer József a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési intézmény és Gyerekotthonban tartott ünnepségen is elmondta, elsődleges szempont a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok felkarolása, lehetőségeik kiszélesítése, az informatikai társadalomba való beilleszkedés mindenki számára való elérhetővé tétele.
    A Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási és Nevelési intézmény és Gyerekotthon igazgatója, Csizovszki Sándor megköszönve a négy számítógépet és monitort beszélt arról, hogy az iskola már meglévő számítógépei mellett a gyermekotthonokban elhelyezhető számítógépek nagy segítséget jelentenek az állami gondozottak esélyegyenlőségének megteremtésében.
    A doborjánisok ünnepi műsorral köszönték meg az ajándékot, amelyet követően dr. Szájer József a folyamatosan fejlődő és épülő intézmény életével is megismerkedett.



2002. április 05., péntek 15:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület