CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Bedobtam

Ön dönt


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Józan, hideg vasárnapon járult az urnákhoz a magyar állampolgár a 2002-es országgyűlési választások első fordulóján ma, április hetedikén.

Előző este itt Szombathelyen meccs volt, égtek - a város fölé kékes "holdfényt" csalva - a pálya reflektorai. Két ifjú szerelmes neten-chaten veszekedett, majd kibékülni látszott. Egy tizenkilenc éves a freeopendiary entry-jét írta. Hogyan? Nem tetszenek ez utóbbit kristálytisztán érteni?! Megmagyarázom. Van a neten hely, ahol naplót lehet vezetni, s az egyszeri bejegyzést hívják entrynek. Természetesen egy nap többször is be lehet lépni, ha valakinek annyira sok a mondandója. Általában publikusan vezetik (mellesleg, tizenévestől a hetvenesekig, s náció sem számít), tehát bárki elolvashatja, sőt, note-okat, hozzáfűzött kis beírásokat, levélkéket lehet hagyni az illetőnek.

Egy férfi a 6:3-at nézte a tévé valamelyik csatornáján. Egy főiskolás lány a blúzát vasalta. "Hivatalos ember" lesz holnap a Rohonci út 1-ben lévő szavazóhelyen. Egy asszony kiabált a gyerekeivel. Egy asszony a száradt ruhát szedte le a kéken derengő "meccsfénynél" az erkély szárítóköteléről. Azután mindannyian lefeküdtek, és eljött a mai nap.

Indulni kéne!

Ráér...

Menjünk, essünk már túl rajta!

Ráér...

Én megyek.

Menjél!

Aztán a másik is megy. Elballagnak szavazni. És "megkönnyebbülten", felszabadultan, jó érzéssel jönnek haza. MEGJELENTEK. X-eket tettek a haza oltárára...

A haza pedig virágba borítja a mandulát, fodrozza a patak vizét, ringatván a rajta "ülő" kacsákat, s többször is bekapcsoltatja a rádiókat... meg veteményezés és finom vasárnapi ebéd is van... de mindenki VÁRAKOZIK.

Kell-e mindenütt a 2. forduló április 21-én, két hét múlva? S mi derül majd ki akkor? Kinek hittünk jobban? Jó-e vajon, hogy épp neki hittünk? Milyen lesz az újabb négy év?

- gyöngyös -



2002. április 07., vasárnap 19:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület