CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron hetedik testvérvárosa: Kazuno

Irány Japán!

Hétéves múlt után májusban szentesítik Sopron és a japán Kazuno kapcsolatát. A két együttműködő város a jelentős földrajzi távolság ellenére is évről évre szorosabbra fonta kapcsolatrendszerét.
Tavaly augusztusban a kazunói önkormányzati küldöttség soproni látogatásán már kinyilvánították szándékukat a testvérvárosi szerződés aláírására, ám a hivatalos és ünnepélyes ceremóniára idén májusban, Kazunóban kerül sor. Seinäjoki, Bolzano, Medgyes, Rorschach, Bad Wimpfen és Kempten után a japán Kazuno lesz Sopron hetedik testvérvárosa.
Az együttműködés keretében évek óta japán tanár ismerteti meg hazája nyelvét az érdeklődő soproniakkal, rendszeresek a kölcsönös városvezetői látogatások, a diákcserék. Japán szakember ismerkedett Sopronban a hegedűkészítés titkaival, mások a magyar növény- és állatvilágot kutatták. Több alkalommal tartottak japán tánc-, kimonó- és origami-bemutatót a városban – mindig nagy sikerrel. A tervek szerint ez év májusától soproni zenetanár költözik néhány hónapra a szigetországba, hogy az ottani gyerekeket  megismertesse az európai zenekultúrával. Ezek a példák is mutatják, a két partnerváros leküzdötte a nagy távolságot, s komolyan gondolja az együttműködést.
A kazunói városvezetés május 20. és 27. között vendégül látja a soproni önkormányzat képviselőit. A dr. Gimesi Szabolcs polgármester vezette delegációnak tagja lesz Tengerdi Antal alpolgármester, Abdai Géza, Kóczán Zoltán, Kránitz László és dr. Schwarz Mária képviselő.
Ők lesznek jelen Sopron képviseletében azon a nagyszabású ünnepségen, amelynek keretében aláírják a testvérvárosi szerződést. A delegáció utazásának és kinttartózkodásának költségeit a japán partner állja, a repülőjegyet pedig a képviselők maguk fizetik.

Kisalföld



2002. április 09., kedd 01:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület