CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Kránitz László (MSZP)

Képviselőjelöltek a soproni I. fordulós választási eredményekről II.

    A 2002. évi országgyűlési képviselő választás 1. fordulóján 2002. április 7. -én a GYŐR-MOSON-SOPRON megye 07. számú egyéni választókerületi eredménye szerint (SOPRON) Kránitz László, az MSZP  képviselőjelöltje 13 698 érvényes szavazattal,(35,31 %) a második helyen végzett az egyéni képviselőjelöltek között.
Kránitz László a Győr-Moson-Sopron Megye 7. számú egyéni választókerület MSZP színeiben induló képviselőjelöltje a választás 1. fordulóját értékelve, elektronikus úton eljuttatott levelében így fogalmazott:
- Elsőként szeretném megköszönni mind a 13.698 szavazatot, melyet április 7-én kaptam.
    Az eredmények láttán elégedett vagyok és bizakodó. A választások első fordulójában ugyanis mindenki számára bebizonyosodott, Magyarország valóban kormányváltást akar.
    A politikus a továbbiakban ténynek nevezte azt, hogy a társadalom nagyobbik része elutasítja a gyűlöletbeszédet, a más értékrendet vallók megbélyegzését, a kirekesztést. Az első forduló eredményének tanulságaként fogalmazta meg azt, hogy: nem érte el célját a "Fidesz túlhajtott sikerpropagandája". Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar társadalmat nem lehet befolyásolni primitív szenzációkkal, unalomig sulykolt egymondatos üzenetekkel, szimbólumokkal - fogalmazott az MSZP színeiben induló képviselőjelölt.
    A saját szereplését illetően Kránitz László elégedett és bizakodó, mint kifejtette fontos üzenete van annak, hogy a Fidesz-MDF jelöltje nem tudta őt legyőzni.
    A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét ért egyértelmű kudarcnak minősítette, hogy az ország "Fideszes térségének" emlegetettben, nem sikerült Áder Jánoshoz hasonló jó eredményt elérnie a Fidesz képviselőjelöltjének. Kránitz László úgy véli, hogy a Szájer Józsefet korábban támogatók közül lesznek, akik mérlegelik majd a város számára egy ellenzéki képviselő parlamentbe juttatásának az előnyeit, mint ahogyan azt is, hogy, " miért legyen jobb a következő időkben Győrnek, Pécsnek, Székesfehérvárnak és azoknak a városoknak, ahol szocialista képviselőt választottak".
- Végül arra szeretnék kérni mindenkit a választókörzetben, hogy április 21-én ugyanúgy legyenek ott az urnáknál és szavazzanak. A második fordulóban is számítok mindenki józan ítélőképességére és bízom a választókban - nyilatkozta Kránitz László az MSZP képviselőjelöltje.

Kapcsolódó cikk: http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5095



2002. április 11., csütörtök 00:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület