CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tavaszi frissítő nagytakarítás

Közel egy hónapja tart a tavaszi nagytakarítás Sopronban. A városüzemeltetési kft. a belső területekről kifelé haladva kezdte meg a közterületek szépítését.

A tél folyamán az utakon, tereken rengeteg por, sár és szemét gyűlt fel. A kft. munkatársai kézi erővel és gépekkel végzik a takarítást. Söprik és mossák az útszegélyeket, kijavítják és lefestik a megrongálódott hulladéktárolókat, kerti bútorokat, padokat. Ugyancsak megszépülnek a virágosládák és a játszótéri berendezések.

Gergácz Gyula, a Soproni Városüzemeltetési Kft. főmérnöke érdeklődésünkre elmondta, több millió forintot költ ilyenkor a város arra, hogy eltüntesse a tél nyomait, felfrissítse a zöldterületeket és az aszfaltozott részeket. Megjegyezte, bár nem hozzájuk tartozik, idén a városon átvezető főutak megtisztításában is részt vállalnak. Így például a megyei közútkezelő tulajdonában lévő Frankenburg úti aluljáróban is a SVÜ Kft. emberei és gépei dolgoztak tegnap.

A főmérnök egyértelműen sikeresnek nevezte a takarítással egyidőben megkezdett lomtalanítási akciót, melynek keretében egyidőben 6?8 konténert helyeznek el folyamotosan a város különböző pontjain. A gyűjtőedények éppen aktuális helyéről péntekenként lapunkból is tájékozódhatnak az érdeklődők. Ezzel kapcsolatban kérik a lakosságot, hogy kizárólag a konténerbe tegyék a feleslegessé vált dolgokat. Ha azok megteltek, inkább telefonáljanak a SVÜ Kft.-hez, ahol lehetőség szerint igyekeznek segíteni a felmerülő problémán. Az edényeket egyébként naponta ürítik.

A virágok kiültetésével megvárják a fagymentes időszakot, az ágyások fellazítása és a rózsatövek kibontása azonban már megtörtént. A fák-bokrok nyesése és a sorfák alatti területek kitisztítása ugyancsak napirenden van. A tavaszi szépítkezés előreláthatólag május elején fejeződik be az útburkolati jelek újrafestésével.

Bódvai I.

Forrás: Kisalföld



2002. április 11., csütörtök 11:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület