CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Bemutatták a Hídembert

Ünnepélyes külsőségek között hétfőn megtartották a gróf Széchenyi Istvánról szóló film bemutatóját. A közönség a Hídembert az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatta. A film fő-szereplője Eperjes Károly színművész.

Felvételizőknek

Május 21-én a fizika és a francia vizsgákkal kezdődik a közös érettségi-felvételi időszaka. Az egységes írásbeli vizsgák kezdete június 24. Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapján (www.felvi.hu) a felvételizők összeállítást láthatnak arról, mire kell a legjobban figyelni az egyes tárgyaknál.

Vajdasági magyarok

Április 15-ig tart a szerbiai népszámlálás. A nem végleges adatok az ősszel várhatók arról, hogy az 1991-ben nyilvántartásba vett 339,5 ezerrel szemben most hányan vannak a délvidéki magyarok.

Pénz a programokra

Tízmilliárd forintnyi kutatási támogatást osztott szét a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok idei pályázatán az oktatási minisztérium. A legtöbb pályázat a nemzeti örökség, illetve a jelenkor társadalmi kihívásai kategóriában érkezett, a legtöbb megítélt támogatás a környezetvédelmi-anyagtudományi és az életminőség javítására irányuló projektekre jutott. A szerződéseket áprilisban kötik meg, a pénzeket májusban fizetik ki.

Virágos verseny

Kilencedik alkalommal hirdették meg a Virágos Magyarországért mozgalmat, amelyhez a Gazdasági Minisztérium turisztikai támogatást is nyújt. A versenybe önkormányzatok nevezhetnek be. A határidő június 30.

Világnak világa

Ezzel a címmel jelentetett meg verskötetet az Arrabona Irodalmi Társulás. A Kisalföldi énekek második könyveként jegyzett műben tizen- nyolc szerző szerepel. A kötet szerkesztője: Baráti Molnár Lóránt.

Meghosszabbított határidő

A megyei földművelésügyi hivatalok április 2-ig az agrárgazdasági beruházások megvalósítására szolgáló támogatási pályázatokat építési engedély és hitelintézeti igazolás nélkül is befogadták. Az előbbi pótlólag, legkésőbb április 16-áig, utóbbi április 29-ig nyújtható be.

Siker Stuttgartban

A Kövek című animációs film nyerte el a stuttgarti Trickfilm-Festival közönségdíját. A film alkotója Cakó Ferenc.

Eurorégió

A határon túli együttműködés további lehetséges formáiról tájékozódott Mosonmagyaróváron a burgenlandi tartományfőnök. Hans Niessl szólt az 1998-ban létrehozott Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Burgenland alkotta eurorégió jövőjéről is.

Vasárnapi ima

Az Isteni Irgalmasság ünnepén, a vasárnapi szentmisén a magyar hívek a Szentföld békéjéért imádkoztak.

Versmondók területi döntője Kapuváron

Kedden lesz a Kormos Istvánról el-nevezett versmondó verseny területi döntője a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. A verseny 14 órakor kezdődik.



2002. április 12., péntek 22:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület