CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

'Mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében'

A polgári erők másfél milliós budapesti nagygyűlése

    Becslések szerint másfél milliós tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, a Parlament előtt és a környező utcákban szombaton délután, a Fidesz választási nagygyűlésén számos művész, sportoló, tudós, politikus, közéleti személyiség is megjelent. Különbuszokkal és vonatokkal az ország több pontjáról, valamint a határon túli magyarlakta vidékekről  is érkeztek résztvevők a polgári erők nagygyűlésére, amelyen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, aki nemzeti egységre, összefogásra és a polgári erők támogatására szólította fel a megjelenteket.

- Sokan voltunk április 7-én, de nem voltunk ott elegen ahhoz, hogy a polgári jövő, a polgári Magyarország újabb négy évre bizalmat kapjon - mondta Orbán Viktor kormányfő, aki beszédében az ország – az elmúlt hetekben sokat hangoztatott  – megosztottságáról is szólt:
Az ország polgárait nem politikai szólamokkal, hanem tettekkel lehet egyesíteni - hangsúlyozta. Olyan programokra van szükség, amelyben mindenki meglátja a lehetőséget.  Az összefogás szép és hasznos dolog, de kevés. Többet akarunk: a nemzet egységét - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő szerint ez akkor születik meg, ha mindannyian igeneket tudunk mondani. Abban a világban, ahonnan négy éve elindultunk a nemek számítottak. Ahová megérkeztünk, azt a világot az
 igenek teszik tágassá - hívta fel a figyelmet. Azok, akik mindig csak nemet mondanak nem tudnak jövőt építeni - jelentette ki, hozzátéve: aki mindig csak árnyékot lát, lehet, hogy elállja a fény útját.
Orbán Viktor zárszóként a következőket mondta:
- Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében. Isten áldja mindannyiukat! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
A hatalmas tömeg fegyelmezetten viselkedett, semmiféle attrocitás nem történt.
Fotó: www.mno.hu



2002. április 15., hétfő 00:14


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület