CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 7., kedd, Gizella napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Prevenció a gyermekvédelemben-Nemzetközi Ásványkiállítás-Hídember-Soproni Vámszakmai Napok

A 20. Jubileumi "Pannónia" Nemzetközi Ásványkiállítást a Gyermek és Ifjúsági Kultúrházban április 13-án és 14-én tartották meg a Sopronban.
A börze főszervezője Molnár Pál, a Pannónia Mineral Hungary igazgatója elmondta, hogy az idei tavaszi börze különlegességei az Erdélyből származó aranyásványok. A legközelebb október 13-án és 14-én rendeznek ásványbörzét Sopronban.

Szombaton mutatták be Sopronban a Plaza moziban a gróf Széchenyi István életéről szóló Hídember című filmet, amelynek számos jelenetét Nagycenken és Sopronban forgatták. A soproni bemutatón jelen volt  Bereményi Géza rendező és a Széchenyit alakító Eperjes Károly –, akik mindketten megköszönték a város lakóinak és vezetőinek a forgatás ideje alatt nyújtott segítségüket.

Kránitz László az MSZP soproni képviselőjelöltje és a helyi pártszervezet elnöke Kisalföldben megjelent bejelentése szerint a 2002-es választások második fordulójában dr. Kertész Zoltán (SZDSZ), harmadik helyen szereplő képviselőjelölt visszalépett a szocialista politikus javára.

Soproni Vámszakmai Napok előadás-sorozata kezdődött szombaton a Hotel Sopronban. A háromnapos rendezvényen a VPOP tisztségviselői tartanak előadásokat aktuális kérdésekről.

Drogprevenciós szabadidőprogramok záróeseményeire került sor április 11-12-én a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási, Nevelési Intézmény és Gyermekotthon Brennbergi úti iskolájában. A rendezvényt – amelynek programjai között  röplabda-torna, népművészeti kiállítás, reformkonyha-kostóló, drogprevenciós film vetítés is szerepelt – dr. Payer Erzsébet alpolgármester nyitotta meg.

2002. április 10-12. között konferenciának adott helyet a soproni Pannonia Med Hotel. A Prevenció a gyermekvédelemben / Hátrányos
helyzetűek felzárkóztatása és annak eszközei címmel tartott tanácskozáson a résztvevőket Tengerdi Antal alpolgármester köszöntötte. Többek között a gyermekvédelmi törvény aktuális kérdései, a bölcsődék és ovódák a gyermekjólét rendszerében betöltött szerepéről, a gyermekek viselkedésének megváltoztatásában alkalmazott erőszakmentes módszerekről, a gyermekeket érő erőszakról is szó esett a soproni Polgármesteri Hivatal szociális irodája és gyámhivatala – dr. Sütő Teréz és Varga Ferenc – által szervezett a szakmai előadásokon.
 



2002. április 15., hétfő 13:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület