CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Szájer József soproni fóruma

Hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, összefogásban, szeretetben

    Tettekkel és nem politikai szónoklatokkal kell megteremteni a nemzet egységét, a polgári kormány által hozott intézkedések pedig olyan tettek, amelyeknek eredményeiben minden magyar állampolgár, pártállásától függetlenül részesül - jelentette ki dr. Szájer József országgyűlési képviselő, a Fidesz-MDF soproni országgyűlési képviselőjelöltje azon a fórumon, amelyen Havas András (a Fidesz Soproni Szervezetének elnöke) vendégeként a Vas- és Villamosipari Szakképzőiskola zsúfoltságig telt aulájában kedden tartott. A Fidesznek a családot a középpontba helyező tetteit, eredményeit még az ellenfelei is elismerik, jelentette ki Dr. Szájer József.

    Emlékeztetett arra, hogy 1945 után először történt meg az, hogy a soproni 1921-es népszavazást az egész ország ünnepelte, akkor, amikor 2001. december 14-én a magyar kormány eljött Sopronba fejet hajtani a Civitas Fidelissima tette és polgárai előtt. Dr. Kubinszky Mihály a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgárának átadtaa népszavazás 80. évfordulójára kiadott, a Hűség Napját országos ünneppé nyilvánító rendelet díszes, ünnepi példányát. A rendezvény bevezetőjében csángó népdalok hangzottak el.
- Most az anyaország öntudatában került veszélybe - figyelmeztetett Szokolay Sándor, amikor a magyarság legmostohább állapotban élő, de csillogó példaképének nevezte a csángókat, egy csángó-népd szövegét idézve fohászkodott a zeneszerző hazájának jövőjéért: Hajnallik, hajnallik, de szépen hajnallik, hazám fölött az ég nyiladozik…

    Dr. Szájer József megköszönte a választóknak a polgári erőkre adott szavazatát, hangsúlyozva, hogy a rendszerváltás óta a Fidesz-kormány az első, amely az 1998-as választási eredményekhez képest a kormányzási ciklus lejártával, 2002-ben több szavazatot kapott.
    A Sopronban és térségében elért eredményekről és a további tennivalókról is szólt a képviselőjelölt, aki arra is rámutatott, hogy a választások eredményét a vidéknek kell eldöntenie. Nem térhetnek vissza azok az idők, amikor ismét csak Budapest dönthetett az ország dolgai felől - jelentette ki. Mindenkit arra kért, hogy a közös jövő érdekében április 21-én menjen el szavazni, azért, hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, összefogásban, szeretetben.

    A rendezvényen a soproni polgári oldal  képviseletében részt vett Horváth Zoltán a soproni MDF szervezet elnöke, Földes Tamás a MKDSZ soproni szervezetének elnöke, Szabó Péter a Fidelitas elnöke.

Kónya
Fotó: Pluzsik Tamás



2002. április 17., szerda 09:26


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület