CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A kempteni zeneiskola diákjait látja vendégül Sopron városa. A Wolfgang Heichele iskolaigazgató vezetésével érkező 38 főd küldöttség a soproni zeneiskola meghívására csütörtöktől vasárnapig lesz a város vendége, amelyidő alatt természetesen koncerten is bemutatkoznak. A Pannonia Med Hotelben pénteken, 17.30-kor kezdődik a kempteni zeneiskolások koncertje, amelyre a belépés ingyenes.

A nagycenki Széchenyi István  Emlékmúzeumban, felújított formában  nyílt meg az Országos Műszaki Múzeum „Magyarország ipara Széchenyitől a XX. századig” című állandó kiállítása.
Az ipar- és technikatörténeti kiállítás ágazatonként tekinti át a hazai ipar, a műszaki-tudományos élet, a műszaki-ipari oktatás fejlődésé és bemutatja számos hírneves magyar tudós között Bánki Donát, Eötvös Loránd, Ganz Ábrahám, Jedlik Ányos, Kandó Kálmán munkásságát.

A Corvinus Osztrák-Magyar Baráti Kör  vezetősége első alkalommal látogatott el a fertődi Porpáczy Aladár Kertészeti-, Magyar-Osztrák Vállalkozási Ügyintézőképző Középiskola és Szaktanácsadó Központba. A magyar nyelv osztrák iskolákban történő tanítását szorgalmazó baráti kör tagjai az intézmény igazgatójával, Turi Lajossal a jövőbeni együttműködésről folytattak eszmecserét a hét elején.
A Corvinus elnöke, Stefan Franye és a főtitkár, Szalay Csaba vezette delegáció az országban elsőként Fertődön – 1993-ban, nulladik évfolyam indításával – megvalósult magyar-osztrák közös képzés eddigi eredményeivel ismerkedett.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem keretében április 18-án, csütörtökön, délután 4 órakor a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceim) dísztermében dr. Szabó Lajos rektor A csend teológiája címmel tart előadást.

Hogy a hála érzete feledésbe ne menjen...két fős csapatok közgyűjtemények témakörben folyó activity-típusú vetélkedőjének döntőjére április 19-én, 13 órakor kerül sor a soproni Kurucdombi Fiók-könyvtárban

Hamlet és Don Quijote emberi tulajdonságaink összehasonlítása és teológiai értelmezése címmel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete szervezésében a Dr. Wrenkh Ede közösségi házban (Szent György u. 7.) április 20-án, szombaton 15.30 órakor Gabnai Sándor evangélikus lelkész tart előadást.

Egy csepp sziget az óceánban címmel április 20-án Dr. Padma Gannoruwa tiszteletbeli konzul nyitja meg Kende Tamás  Sri Lanká-t bemutató kiállítását, április 20-án, szombaton 17 órakor. A megnyitót a távoli országot bemutató előadás követi, a venégeket a Konzul úr által készített és ízesített teávak kínálják.



2002. április 18., csütörtök 13:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület