CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A holokauszt emléknapja A holokauszt napjára emlékeztek kedden a magyarországi középiskolákban. 1944-ben, április 16-án kezdődött el a magyar zsidóság deportálása. Az emléknapon az ország valamennyi zsinagógáját megnyitották az emlékezők előtt.

Emlékeztek Ágfalván A kitelepítettekre emlékeztek, a múltról Böhm András, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke szólt az emlékkőnél. Az ünnepség koszorúzással ért véget.

Új ügyfélszolgálati iroda Hétfőn Győrben ünnepélyesen megnyitották a megyei Európai Információs Pont ügyfélszolgálati irodáját. A megnyitó előtti rendezvényen szó volt az uniós csatlakozás aktuális kérdéseiről, Magyarország csatlakozásának kilá- tásairól, az információs pontok hálózatának feladatairól is.

Kapuvári Katedra Jókai Annával találkozhatnak a kapuváriak április 24-én 18 órától a Rábaközi Művelődési Központban. A Kossuth-díjas írónő az új évezred kihívásairól tart előadást.

Millenniumi Országjáró A lap legújabb számában írás olvasható a moldvai csángó magya-rokról, a turisztika magyarországi történetéről, az újjáépült Beregről, a Terror Házáról és Márai Sándorról is. Hermann Róbert történésszel a Kossuth-év kapcsán Gyarmati Krisztina készített interjút. Az írás címe: „Arra valók a jók, hogy egyetértsenek”.

Ünnepség Csornán A csornai Városi Művelődési Központban tartották meg a költészet napja megyei ünnepségét. Köszöntőt Horváth Ildikó Ady- és Radnóti-díjas előadóművész mondott. A Garabonciás együttes Ködből, csöndből címmel adott műsort.

A csángók apostola Domokos Pál Péter, a csángó magyarok apostola címmel tart előadást Jáki Sándor Teodóz bencés szerzetes, zenekutató április 22-én (hétfő) a fertődi Muzsikaházban. A délután fél hatkor kezdődő előadás rendezője a polgármesteri hivatal és a Fertődi Zeneiskola.

Választási nagygyűlés a Kossuth téren Több ezer megyei résztvevő vett részt a szombati budapesti nagygyűlésen. Sopronból különvonat indult, Csornáról, Győrből és Kapuvárról különbuszok vitték azokat, akik támogatásukról biztosították a polgári választási szövetséget. A rendezvényen kétmillióan hallgatták Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

A csúnya lány A Turay Ida Színtársulat mutatja be A csúnya lány című zenés vígjátékot a kapuvári Rábaközi Művelődési Központban. Az előadás április 23-án 19 órakor kezdődik.

Ráday Mihály forgatott Az ismert városvédő Győr-Moson-Sopron megyében forgatott. A televíziós stáb épített értékeket örökített meg Gönyűn, Mosonmagyaróváron, Hegyeshalomban és Sopronban.



2002. április 19., péntek 11:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület