CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Civitas Hírmagazin 2000.05.28.

AMI -Sopron 2000 címmel milleniumi kiállítás nyílt meg tegnap a Festőteremben.
A tárlatot Tengerdi Antal alpolgármester nyitotta meg. Megtekinthető június 13-ig, naponta 10-től 18 óráig.

A Bánfalváért Baráti Kör szervezésében templomos napok lesznek a Mária - Magdolna templomban ma este hét órakor. Ebből az alkalomból  kórusműveket ad elő a Bánfalvi Kórus. Másnap délelőtt fél tízkor koszorúzás lesz a Hősi Temetőben.

Millenniumi napot tartanak vasárnap Fertőendréden az emlékparkban. A rendezvényen a millenniumi zászlót dr. Németh Éva, helyettes államtitkár adja át a település lakóinak.

Árvízkárosult gyermekeket helyez el a Brennberg-völgyi faházakban a nyár folyamán a Kisalföld Volántourist. Kérik a segítő szándékú soproniak jelentkezését személyszállító, étkeztető, felügyelői munkára, illetve várnak ajándék egységcsomagokat és pénzadományokat is. Jelentkezni lehet az Erzsébet u. 2-es szám alatt, vagy a 328 - 113-as telefonszámon.

A fertődi Esterházy kastélyért tüntetést szervez június 17-re a Szabad Demokraták Szövetsége. Bár két évvel ezelőtt az országgyűlés határozatot fogadott el a világhírű barokk épületegyüttes rekonstrukciójára, azóta semmi sem történt. A tiltakozás célja, hogy előremozdítsák a fertődi kastély ügyét.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29-től június 1-ig naponta nyolc órától délután négy óráig éles lőgyakorlatot tart a harkai katonai lőtéren.

Megyei Díjlovagló versenyt tartanak ma délelőtt fél tizenegytől a nagycenki Széchenyi-kastély lovaspályáján. A kétnapos versenyt a Horváth és Lukács Lovas Club, valamint a SMAFC Díjlovagló szakága szervezi.

Éles lőgyakorlatot tart a Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29. és június 1-e között a harkai katonai lőtéren.

A Hősök Napja alkalmából megemlékezés és koszorúzás lesz a Bánfalvi Hősi Temetőben vasárnap délelőtt fél tízkor. A megemlékezés a Deák téri Tüzér-emlékműnél folytatódik 11.00 órakor. Közreműködik a Soproni Ifjúsági Fúvószenekar. Az ünnepség szónokai lesznek dr. Gimesi Szabolcs polgármester és dr. Molnár László nyugalmazott alezredes.

Fertőszentmiklós lakóit várják véradásra május 30-án, délután egy és öt óra között az Egészségházba. A véradás rendezője a soproni területi és a helyi vöröskereszt szervezet.

Soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta a vasárnapi évadzáró előadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi előadáson kerülnek átadásra az 1999/2000-es évad munkáját elismerő díjak is: Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrű, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

Szakmai műhelyprogramot szervez a MATÁV Üzleti Kommunikációs Üzletága kedden délelőtt 10 órától délután fél egyig a Bio-Sport Hotel Lővér Sopron termében. A rendezvényen a modern távközlés lehetőségeiről tájékoztatnak a szakemberek. Előadást tart a MATÁVcom, majd az Internet felhasználási lehetőségeiről lesz szó. Akciós ajánlatok és bemutatók is várják az érdeklődőket.

 
 



2000. május 28., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület