CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Simon Tibor életveszélyben-Ipartestület ülése-Ünnepelt a Juventus

Válogatás a Kisalföld soproni híreiből

Simon Tibor életveszélyben

Életveszélyes sérülésekkel, koponyatöréssel szállították vasárnap hajnalban egy II. kerületi szórakozóhely elől a budai Szent  János Kórházba a Matáv Sopron NB I-es labdarúgócsapatának edzőjét. A szakemberen azóta két műtétet hajtottak végre, az állapota azonban továbbra is válságos.

Negyven éves a Juventus Koncert Fúvószenekar

    Szombaton ünnepelte fennállásának negyvenedik születésnapját a Juventus Koncert Fúvószenekar. A hat órakor kezdődő jubileumi, telt házas koncerten este fél tízig a zenéé volt a főszerep. A dr. Friedrich András vezette zenekar „elfújta” a negyven év legkedvesebb és legemlékezetesebb darabjait.
    A születésnapi hangverseny az utánpótlás zenekar bemutatkozásával kezdődött a szülőkkel, barátokkal, zenekedvelőkkel zsúfolásig megtelt nagyteremben. Friedrich Gergely vezetésével „kicsik” és „nagyok” aztán azt is megmutatták, közösen mire képesek, majd Hanzséros Ágnes önkormányzati főtanácsadó és dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntötte az ünnepelteket és a hallgatóságot. Dr. Friedrich András karnagy azon kívül, hogy lelkes játékra vezette zenekarát, nem mulasztotta el, hogy zenetörténeti adalékokkal szolgálja a muzsika ügyét, így a megszólaltatott művek alkotóiról is sokat megtudhatott a publikum.
    A jubileumi koncerten az önkormányzat nevében dr. Gimesi Szabolcs és dr. Payer Erzsébet alpolgármester adták át Sopron közgyűlésének elismerő oklevelét az együttesnek, karnagyuknak, dr. Friedrich Andrásnak pedig a Sopronért-díjat. Elismerő oklevelet kapott Sógor Ferenc, a GyIK igazgatója, aki húsz éve támogatja a zenekart. A polgármester ezt az alkalmat ragadta meg, s adta át az önkormányzat másik ajándékát, a zenészek új mellényeit. A Magyar Fúvószenei Szövetség
díszoklevelét hozta magával Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, aki külön gratulált a fiatal zenészeknek és vezetőjüknek.
N. M.

Ipartestületi küldöttgyűlés

    Már hagyomány, hogy a Sopron és Vidéke Ipartestület a tavaszi hónapokban tartja évi rendes küldöttgyűlését, amelyre ezúttal a hét végén került sor a városháza dísztermében.
    Károlyi Gyula kőfaragómester, ipartestületi elnök az elmúlt évi beszámolóhoz fűzött szóbeli kiegészítését követően az érdekeltek elfogadták a 2001. évi költségvetés teljesítését és az idei évre szóló pénzügyi tervet, valamint meghallgatták a felügyelőbizottság jelentését is. Ezt követően került sor a 2002. évi munkaterv  és cselekvési program megvitatására és elfogadására. Elismeréseket és kitüntetéseket adtak át azoknak a mestereknek, akik hosszú évekig, évtizedekig példa értékű    munkát végeztek és végeznek.
 

Nemzetközi kerékpártúra

Első alkalommal szerveznek nemzetközi kerékpártúrát május elsején az ausztriai Locsmánd (Lutzmannsburg) és a határ innenső oldalán fekvő Zsira között.
A mintegy húsz kilométeres családi kerékpáros túra résztvevői Locsmándról indulnak és oda is térnek vissza. A rendezők több száz résztvevőre számítanak. Az
indulás Locsmándról délelőtt fél tízkor lesz. A célban – az ausztriai település vasútállomása mellett – közösen ünnepelnek majd a túra teljesítői. Kulturális műsor, élőzene és tombola is szórakoztatja a közönséget.
A térségi kapcsolatokra jellemző, hogy Locsmánd és Zsira több mint egy évtizede együttműködik a tanár- és diákcsere, valamint oktatási programokban. Rendszeresen tartanak közös gyakorlatokat a két szomszédos község tűzoltói. A jövőben szeretnék elérni a kerékpáros és gyalogos határátkelő nyitvatartási
idejének meghosszabbítását. Jelenleg május elsejétől október 30-ig, reggel nyolc órától este nyolc óráig tart nyitva az átkelőhely.
K. Z.



2002. április 22., hétfő 21:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület