CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Kisalföld soproni hírei

Csaló ügyében ítéletet hirdetett a Soproni Városi Bíróság

Csaknem hárommillió forintot csalt ki egy idős soproni asszonytól egy hontalan nő. A sok éve már Sopronban élő, ugyanakkor munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező, megélhetését bűncselekmények elkövetésével biztosító 52 éves vádlott ügyében a Soproni Városi Bíróság hirdetett ítéletet.

 Fecskeházprogram napirenden

 Januárjában kerültek szóba először az egyetem fiatal oktatói számára építendő úgynevezett Fecskeházak, melyekre az egyetem és az önkormányzat közösen
 pályázna a Széchenyi-tervben. A szándékot nem kérdőjelezte meg senki, a helyszínről azonban megoszlanak a vélemények.
Az egyetemmel kötött megállapodás értelmében mintegy hatvan lakás épült volna meg az oktatók számára, ami további hússzal egészült volna ki az önkormányzat közalkalmazottai számára.
A Fecskeházat eredetileg az Erzsébet-kert mellé, az egykori városi kertészet helyére képzelték el, de szóba kerültek az ipari és technológiai park lakásépítés céljára fenntartott területeit is.
A holnapi testületi ülésen ismét napirenden lesz a téma. Helyszínként újfent az Erzsébet-kert területéből kialakítandó, mintegy 5.600 négyzetméter nagyságú telket  elölték meg.
Herczeg László, a soproni székhelyű egyetem gazdasági főigazgatója az újabb fejleményről a Kisalföldnek a következőket nyilatkozta: „Örülünk az önkormányzat segítő szándékának. Számunkra mindkét megnevezett helyszín elfogadható. Rendkívül fontos azonban, hogy végre érdemi előrelépés történjen, összeálljon a tervezet, és egy sikeres pályázatot tudjon a város benyújtani a Széchenyi-terv alapjára”.

Új kezdeményezés a Főiskolán

A tavaszi időszak talán nem a legalkalmasabb arra, hogy savanyúságot vagy gyümölcsöt tegyünk el. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Főiskolai Karon mégis ezt tették a hétvégén. Április közepén tartósították magukat a „B.E.F.Ő.T.T.E.K.”-en.
A rövidítés a Benedek Elek Főiskola Tavaszi Találkozója Egyetemi Karokkal jelenti.
Természetesen az egyetemistákon kívül minden érdeklődőt szívesen vártak a szervezők. Az időjárás sem volt kegyes a hallgatókhoz, a rendezvények azonban nagyon jó hangulatban zajlottak. A főiskola udvarán padok és frissítős pult várta a nagy rohanásban megfáradt résztvevőket. Mindemellett az aulában két
hallgató norvégiai képeit lehetett megtekinteni. A fotók a tájról, a kultúráról és a különböző élethelyzetekről készültek.
Első nap a megnyitóbeszédek után, dr. Szála Erzsébet főigazgató és Keszei Ákos HÖK elnök, jelképesen egy dunsztosüvegből fogyasztották el a rendezvényt szimbolizáló meggybefőttet. A nap legjobban és legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye talán a Valami Amerika című film vetítése volt, amelyet beszélgetés követett az egyik főszereplővel, Hujber Ferenccel. Az estét a Tres Trogers és a Pál Utcai Fiúk nagy sikerű koncertje zárta.
Paprikás krumpli főzőversenyen,  tanár-diák focimeccsen, beszélgetéseken, kosárlabda mérközéseken, zenehallgatáson mind jól érezték magukat a főiskolások és egyetemisták.
 

 A hiperaktív gyerekekért

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány felvilágosító kampányt indított a hiperaktív gyerekek szüleinek informálása érdekében. Az alapítvány kutatómunkája során feltárta, hogy a hiperaktívnak, figyelemzavarosnak nevezett gyerekeknek adott pszichiátriai szerek számos mellékhatást és függőséget okozhatnak a gyerekeknél.
A szervezet egy ingyenes információs kiadványt  jelentetett meg a témáról, és szívesen ad felvilágosítást az érintetteknek.  Információ kérhető: Állampolgári
bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, Budapest, Pf.: 182 címen, valamint a 1/342–6355 telefonszámon.
 



2002. április 24., szerda 20:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület