CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Magyar Rézkarcoló Művészek Egyesülete szervezésében a Galéria IX (Budapest Ráday utca 27.) április 27-én, szombaton nyílik Szőcs Géza soproni grafikusművész "A részek című kiállítása". A május 9-ig megtekinthető kiállítást dr. Pogány Gábor művészettörténész nyitja meg.

"Egy csepp Sopron". Borvidéki kóstolóra várják április 30-án, a Therma étterembe a a borbarátokat a rendezvényen résztvevő pincészetek: Luka József, Franz Weninger, a Jandl család, Vincellér Ház, Hartmann & Zeberer, Iváncsics Zoltán, a Lővér Pince.

Pro Natúra-díjat vehetett át a Föld napján a soproni Eperjessy Barnabásné, a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense.
    Eperjessyné több mint tíz éve rendszeresen szervez kirándulásokat, terepszemléket a Fertő–Hanság Nemzeti Park területére.
    Az első években középiskolásokkal, majd 1988-tól óvóképzős hallgatókkal ismertette meg a Hanság látnivalóit és természeti értékeit. A biológia–kémia szakos tanárnő azt vallja, hogy a környezeti nevelés nélkül ma már nem létezhet egyetlen óvoda vagy oktatási intézmény sem. A leendő óvoda- és szociálpedagógusokkal meg kell ismertetni a védelemre szoruló növény- és állatfajokat, a fertői tájat. A megszerzett tudást azután ők adják tovább a gyerekeknek.
    A természet szeretetére és a környezet megóvására nevelő tanárnő a középiskolai oktatóknak és gyakorló óvónőknek is szervezett már továbbképzéseket. Így például 2001 októberében a Körlánc Országos Egyesület támogatásával „Nemzeti parkok a környezeti nevelés szolgálatáért” címmel tartottak konferenciát a sarródi Kócsagvárban. A főiskolai tanárnő magánéletében is a természet szerelmese, gyakran kirándul családjával együtt a Sopron környéki erdőkben.
Kuntz Z. (Kisalföld)

Vasárnapi túranap Tizennegyedik alkalommal szervezi meg a soproni polgármesteri hivatal természetbarát szakbizottsága – Jäckel Gusztáv vezetésével  – azt a túranapot, aminek idén Ágfalva lesz a rajt- és célállomása. A vasárnapi rendezvényre mintegy 1000–1200 túrázót várnak.
    A természetbarát szakbizottság túrája szerepel az európai természetjáró naptárban is, többek között ez az oka, hogy a kirándulásra rengeteg külföldi túrázót is várnak.
    A résztvevők választhatnak az öt, a tíz és a húsz kilométeres távok között, teljesítményüket az ellenőrző pontokon regisztrálják.
    Vasárnap az ágfalvi bisztró udvarán már kora reggel találkozni lehet a szervezőkkel, majd délután négyig folyamatosan indulhatnak a táv teljesítésére a túrázók. Az ágfalvi természetjáráson – mint megtudtuk – nemcsak a bejelentkezettek, hanem bárki érdeklődő is részt vehet.(Kisalföld)



2002. április 26., péntek 22:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület