CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Dr. Szájer József: nem ellenzék, hanem polgári összefogás vagyunk

    Képviselői megbízatásának átvételét követően, dr. Szájer József Győr-Moson-Sopron Megye 7. Számú választókerület országgyűlési képviselője pénteken Sopron polgáraival találkozott a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában.

- Mindössze hat mandátumon múlott az, hogy a polgári Magyarország további építése folytatódjék. A polgári értékek mellett szavazók többen voltak, mint valaha, ám alig valamivel, – de a polgári kormányzás folytonosságának megteremtéséhez még mindig – kevesebben , ezért a sikeres második forduló ellenére sem fordult meg a választási eredmény - mondta dr. Szájer József, aki a soproni és Sopron környéki választópolgároknak megköszönte, azt hogy a demokratikus választások óta a legmagasabb számú szavazattal támogatták képviselői mandátumának megszerzésében. Kijelentette, hogy folytatva az 1990-ben elkezdett munkát, méltó módon és felelősséggel fogja képviselni Sopront, Ágfalvát, Fertőrákost, Kópházát, Harkát, Balfot, Brennbergbányát, Bánfalvát a magyar országgyűlésben, ugyanakkor kész az együttműködésre a térség érdekeinek érvényesítése terén a többi soproni és soproni kötődésű országgyűlési képviselővel.
- A polgári Magyarország építése tovább folytatódhat, a választási eredmény ellenére a jövő a lelkekben elkezdődött és sikerre vihető, ha a Fidesz-MDF polgári összefogást továbbra is támogatják mindazok, akik az értékelvű gondolkodásukkal, közös erővel az elmúlt négy évben munkával, lelkesedéssel, tenniakarással Magyarország méltó jövőjének építése mellé álltak. A polgári erők mellett elkötelezetteknek munkájukkal, összefogással kell kipótolniuk a Fidesz-MDF összefogás hiányzó hat mandátumát és ki is tudják azt pótolni, mondta dr. Szájer József, aki soproni választóit optimizmusra bíztatta és biztosította arról, hogy a Fidesz-MDF polgári összefogás meg fogja védeni a demokrácia értékeit és határozottan fogja képviselni a parlamentben azokat a polgári értékeket, amelyek érvényesítésére a választók őket felhatalmazták.
- Nem lesz könnyű az új kormány munkája, abban az esetben, ha az a polgári és a demokrácia értékei ellen irányulna majd, mondta dr. Szájer József, aki leszögezte, hogy nagyon örülne annak, ha nem következnének be azok a megszorító intézkedések és "csomagok", amelyekben minden jel szerint a MSZP és SZDSZ gondolkodik. A parlamenti erők két részre oszlanak, az egyik megkapta a kormányzási lehetőséget, de – a Kossuth-téri nagygyűlés óta egyértelmű – hogy a másik az erősebb, mert az egység és az értékek meghatározta jövő iránti felelősség ez utóbbit jellemzi.

- Legitim és jogos az MDF frakcióalakítási szándéka, jelentette ki a politikus, hozzátette: a Fidesz-MDF polgári értékek melletti eddigi egysége garanciája a demokratikus vívmányok ügyének sikerre vételének az elkövetkező parlamenti munkában. Ezt az eddigi egységet kell megerősíteni.
- Nem ellenzék, hanem polgári összefogás vagyunk, az igenek mellett állunk. Higgyen mindenki abban, hogy erősek vagyunk. Nekünk nem kell meghatároznunk a jövőnket, hiszen az eddigi tetteink alapján megvan a kijelölt jövőnk, amelynek a polgári értékek gyökerein keresztül kell fejlődnie. A polgári Magyarország építését nem egy baloldali kormány programjához kell viszonyítanunk, mert akkor eltévesztjük a mércét. Széchenyi példája, a "Merjünk nagyok lenni" gondolata és mindaz a jó, amit létrehoztunk erősítsen meg a jövőben, az összefogás erejében vetett hitünkben.
- Lesz a parlamentemben erős képviselete a polgári értékeknek és minden egyes alkalommal ott leszünk, jelen leszünk, amikor azokat valaki támadni fogja, jelentette ki Sopron választott képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a képviselői mandátumot elsősorban nem a magáénak, hanem minden egyes soproni és Sopron környéki polgárénak tekinti.

kónya



2002. április 27., szombat 21:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület