CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Április 27. és május 6 között csángó gyermekeket lát vendégül Sopron városa. A Gyimesek vidékéről érkezett 54 gyermek és 9 kísérő egész hetes programjában városnézés, sportfoglalkozás a Lackner Kristóf iskolában, tanóra látogatás a Hunyadiban és a Szent Orsolyában, kirándulás a Fertő tavon és Sopron környékén, koncert, mozilátogatás is szerepel. A vendégeket dr. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere is fogadja.

Mustármag majálist szervez Sopronban a Mustármag Egyesület. A majális helyszíne a Zerge utca 26. szám alatti Evangélikus Vendégház. A program május 1-én 10 órakor áhítattal kezdődik, 10.15 órakor Lechner Aranka gyermekpszichológus tart előadást, az ebédet 13.30-kor ifj. Magassy Sándor tábori lelkész beszámolója követi. További információk: www.mustarmag.ini.hu

Április 29-ig még várják 7. osztályos diákok jelentkezését (csapatonként egy lányt és egy fiút) a Magyar-lengyel: két jóbarát! címmel meghirdetett vetélkedőre, amelyet a Soproni Magyar-Lengyel Társaság és a Földrajz-Történelem tanári munkaközösség szervez. A résztvevők a 99/523-511-es, telefonszámon, vagy a somalen@sopron.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

Május 1-5 között újból megnyitja kapuit a Soproni Tavaszi Vásár. A Sopron Plaza területén (Sopron Lackner Kristóf u. 35.) naponta 10-19 óráig várja látogatóit a rendezvény, felnőtteknek 300 Ft, gyermekelnek 150 forintos belépő mellett.

Szakmai nap a vendéglátósoknál Az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában jól sikerült szakmai- és diáknapot tartottak.
Díszasztal-terítési verseny mellett a szakma legjobbjai – sommelierek, mesterszakácsok, -cukrászok, borászok – igyekeztek tudásukat átadni a diákoknak, akik bepillanthattak az alkoholos és alkoholmentes báritalok készítésébe, de megismerkedhettek a az igazán jó kávé és tea készítésének titkaival is. Voltak diákprogramok: a játékos vetélkedők, a játszóház, az activity és természetesen a sportversenyek.
Vígh Mikle Sándor igazgató – miközben folyamatosan járta a helyszíneket – szakított időt arra is, hogy a 700 nappali tagozatos tanulót foglalkoztató iskola jövőjéről is szót váltson a vendégekkel. Kiemelve, hogy szeretnék megteremteni annak a lehetőségét, hogy saját konyhájuk főztjét ehessék a diákok és a tanárok, hiszen a feltételek megvannak erre.(Kisalföld)

Kétnapos regionális konferenciának adott otthont a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási Nevelési Intézmény és Gyermekotthon. A több célú gyógypedagógiai intézmények tanácskozásán a gyermekvédelemről, a kollégiumi ellátás szakmai önállóságának lehetőségeiről, a speciális szakiskolák időszerű kérdéseiről, a fogyatékosok szakképzésének törvényi és tartalmi szabályozásáról esett szó.



2002. április 28., vasárnap 20:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület