CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Magyar Hidrológiai Társaság ülése a Lővér fürdőről

    Soproni Területi Szervezetünk április havi ülését a soproni Lővér-fürdőben tartotta, annak jegyében, hogy 10 év után a helyi vízmű kezelésébe került vissza az ágazat.
    A Soproni Fürdőüzemeltető Kft. 2002 március 1-én olvadt be a Sopron és környéke Víz- és Castornamű Rt.-be.


Szabó Ádám  a Fürdő üzemmérnökség vezetője

    Szabó Ádám a Fürdő üzemmérnökség vezetője először a fürdőlehetőségek ifjúságra gyakorolt hatásáról szólt, majd ismertette azt a soproni fürdőtörténeti szakdolgozatot, amelyet egy Berzsenyi gimnáziumi tanuló, Tanay Zsófia állított össze. Az alaposság és a történeti hűség a felnőtteket megszégyenítő színvonalat mutat, cáfolva az ifjúságról néha elhangzó kritikákat.
    Az előadó először az üzemelést nehezítő gondokról, karbantartási, üzemelési és szolgáltatási anomáliákról tartott tájékoztatót, majd fejlesztési terveiről, korszerűsítésről és a szolgáltatás szélesítésének szükségességéről szólt.


Havas András a MHT Soproni területi Szervezetének elnöke és Szabó Ádám

    Jelenlegi állapotában a Lővér uszoda több műszaki problémával küzd: az alumínium burkolatú medence korróziója miatt már közel ötszáz lyuk javítását kellett elvégezni, a klórós levegőben a beton felületek korróziója már a vasalást is elérte, az un. körgyűrű (kb. 1800 négyzetméter víz )szigetelése nem megfelelő, beázik a lapos tető. A Lővér uszoda légterének fűtése nem a jelenlegi merev tetős szerkezet figyelembevételével készült, ezért a légcsere nem hatékony.
    Az előadás alatt az is kiderült, hogy a Lővér fürdőben elmaradt beruházások nehezítik a működést és a vendégszám csökkenése is tapasztalható.

    A fejlődés irányairól is szó esett az ülésen: el kell készíteni a fürdő – műszaki, gazdasági és marketink igényeket figyelembe vévő – fejlesztési terveit. Növelni kell a látogatói létszámot és a szezon időtartamát. A fürdőt szórakoztatóvá tévő programokat kell indítani. Az előadáson a jövőbeni tervek között az is elhangzott, hogy 2002-ben a az uszoda látogatói számára egy 80 méter hosszú csúszda építését is tervezik
Az ülés részvevői ezután megtekintették a fedett uszoda szolgáltatási és kiszolgáló egységeit, megbizonyosodva az előadottak tényleges fennállásán.

Németh Kálmán - T.É.
Fotó: Nagy Árpád



2002. április 29., hétfő 13:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület