CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Üzemel a fertőrákosi közúti és vízi határátkelő-MHT rendezvénye-A Scarbantia Selmecre megy - Tavaszi Vásár

Május elsején megnyitotta kapuit a fertőrákosi ideiglenes közúti, valamint a Fertő tavi vízi határátkelőhely. A kotábbiakhoz képest változást jelent, hogy a fertőrákos és Meggyes (Mörbisch) közötti gyalogos és kerékpáros átkelőn az idei évtől egy helyen, az osztrák oldalon végzik az ellenőrzést.
A fertő tavi vízi átkelőnek a második szezonja kezdődik. Kétóránként menetrendszerinti sétahajó közlekedik a két part között. A vitorlázók is gyakran kihasználják az osztrák partszakasz kedvező adottságait, de az átkelőt csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek a víziközlekedéshez szükséges engedélyekkel. Az ellenőrzést a Drescher-kikötő épületében bonyolítják le mind az osztrák, mind a magyar vámosok és határőrök.
A vízi átkelő májusban 10-18 -ig, június 1-től szeptember 15-ig 10-20-ig tart nyitva.

Megnyitotta kapuit a Soproni Tavaszi Vásár. A Sopron Plaza területén (Sopron Lackner Kristóf u. 35.) a megnyitó május 1-én 14 órakor lesz. A Tavaszi Vásár 10.000 négyzetméteren, 120 kiállítóval naponta 10-19 óráig várja látogatóit. A vásáron, amelyet az otthon szakkiállításaként tartanak számon 45 százalékban helyi kiállítók jelentek meg. Felnőtteknek 300 Ft, gyermekelnek 150 forintba kerül a belépőjegy.

A Soproni Magyar-Lengyel Baráti Kör és a Földrajz-Történelem tanári munkaközösség Lengyelország Május 3-i Alkotmánya ünnepén játékos vetélkedésre hívja a soproni általános iskolák két legjobb 7. osztályos tanulóját!
Mottó: Magyar-lengyel két jó barát!
Helyszín: Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Sopron, Deák tér 14. I. emeleti nagyterem
Időpont: 2002. május 3. (péntek) 15 óra
Témák: Magyar-lengyel történelmi kapcsolatok, Lengyelország ismerete

A különdíj átadására kerül sor  Tanai Anna textilművész részére 2002. május 2-án, csütörtökön 11.00 órakor Győrött, a Xantus János Múzeumban(Széchenyi tér). A különdíjat átadja Ivanics Ferenc és Rechnitzer János.
2002. február 7-én nyitotta meg kapuit Győrött a sokéves hagyományokra visszatekintő Megyei Képzőművészeti Tárlat, ahol a megyénkben élő, alkotó, illetve a megyéből elszármazott képzőművészek szakmai zsűri által kiválogatott munkáit tekinthették meg a látogatók.
A megnyitóünnepségen Rechnitzer János és Ivanics Ferenc különdíjat ajánlott fel annak az alkotónak, akinek műve a legtöbb látogató tetszését elnyeri.

Selmecbányára szervez kirándulást a Scarbantia Társaság és a Soproni Igedenvezetők Köre. A résztvevők Komáromban az Európa udvart, Nyitrán a várat, Selecbányán a bányaszi múzeumot is megtekintik. A május 5-én szervezett csoportos kiránulás tagjai a Mária-Valéria hídon is átkel a hazafelé vezető úton.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek(újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) című gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete a Győri Területi Szervezettel közösen előadóülést rendez 2002. május 7-én (kedden), 14.00 órakor.
Helyszín: Soproni MTESZ Székház I. emeleti előadóterme (Széchenyi tér 2.)
Előadás: IKVA VÍZMINŐSÉGI KÁRELHÁRÍTÁSI TERV ISMERTETÉSE
Előadók: Pannonhalmi Miklós Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és  Keserű Balázs Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
 
 



2002. május 02., csütörtök 09:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület