CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Szőcs-grafikák Budapesten Szőcs Géza grafikusművész A részek című kiállítását a Galéria IX-ben (Budapest, Ráday u. 27.) Pogány Gábor művészettörténész nyitotta meg. A soproni alkotó munkáit május 9-ig láthatják az érdeklődők.

Mindszenty-emlékhely Országos zarándoklat lesz ma Esztergomban, ahol Mindszenty József néhai hercegprímásra emlékezve szentmisét tartanak és emlékhelyet avatnak. Az ünnepi szentmisét Paskai László bíboros, püspök, esztergom-budapesti érsek mutatja be. A szentírást magyarázó beszédet Pápai Lajos győri megyés püspök mondja.

Csatlakoztak a Kastélyúthoz A kőszegi, a sárvári és a sümegi vár, valamint a nagycenki és a keszthelyi kastély csatlakozott az európai normák szerint működő osztrák idegenforgalmi kezdeményezéshez, a Schlösserstrasséhoz, azaz Kastélyúthoz. Az uniós kezdeményezés elsősorban az épített örökség védelmét, idegenforgalmi hasznosítását, a szolgáltatások fejlesztését, támogatását tartja szem előtt.

Áprilisi Ifjak Egyesülete A Millenáris Parkban tartotta első országos nagygyűlését az Áprilisi Ifjak Egyesülete. A szervezet célja, hogy fenntartsa a polgári Magyarország megteremtésének lehetőségét. Tagjai egyetértenek abban, hogy elindult útján a független, erős és gyarapodó Magyarország, amelyet szabad emberek építenek a maguk számára, és amelynek törvényeit, szokásait a világdivatok koráramlataitól függetlenül maguk alakítják.

Fotók a márványcsarnokban A fotóhónap megyei rendezvényei közül két kiállításnak – Kositzky Attila: A vadászpilóta magánya és Szabó Béla: Nekem nem térkép e táj… - ad otthont a Győri Nemzeti Színház. A tárlat ma nyílik, a képek május 27-ig láthatók a színház márványcsarnokában.

Tilos a ponty A Magyar Országos Horgász Szövetség kérésére az illetékes halászati hatóság pontyfogási tilalmat rendelt el. Az országos tilalom tegnap kezdődött, a Balatonon és a Ráckevei-Dunán azonban idén nem lesz korlátozás.

Megnyílt A Zsidó nő című kiállítás A budapesti Zsidó Múzeum új kiállítása szeptember 2-ig tart nyitva. A tárlat eddig soha be nem mutatott dokumentumokat, tárgyakat tesz közszemlére, felidézve a 19. század végét és a 20. század első felét.

Tűzoltók versenye Ma tűzoltóversenyt rendeznek a rábakecöli sportpályán. Önkéntes és létesítményi tűzoltóságok csapatai versenyeznek Kapuvárról és körzetéből.

Zarándoklat Vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődik a horvát ajkú hívek nemzetközi összejövetele a győri Bazilikában. A zarándoklatot a zágrábi érsek vezeti.



2002. május 04., szombat 01:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület