CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A SMAFC feljutott az A csoportba!

A SMAFC-ROTO ELZETT FÉRFI KOSÁRLABDA CSAPATA A LEGMAGASABB OSZTÁLYBA JUTOTT

SMAFC-ROTO ELZETT DOMBÓVÁR 78:57 (36:28)


Két fordulóval a rájátszás befejezése előtt eldőlt, hogy a SMAFC-Roto Elzett kosárlabda csapata feljutott az A csoportba! Nagyszerű teljesítmény ez, ismerve a körülményeket, azt, hogy idegenlégiós nélkül, csupán magyarokkal és soproniakkal megszületett ez a sportsiker. Már eddig is voltak rész-sikerek, de mostanra érett meg a társaság "CSAPATTÁ", és érte el ezt az eredményt.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy sima győzelem lesz, mert a kezdeti görcsös játék 7:0-s vendég vezetést jelentett. Aztán fokozatosan megnyugodtak a fiúk, és már 10:9-re ők vezettek. Itt a mérleg nyelve billegett, és hol az egyik, hol a másik csapat szerzett előnyt. Ekkor Szlávik J. remek hárompontosainak örülhettünk, de Mogyorósy is remekül dolgozott a palánk alatt. A félidő végére azonban sikerült átvenni a vezetést nyolc ponttal, ami fontos volt a továbbiak miatt. A végére legalább 14 ponttal kellett győzni ahhoz, hogy a Dombóvárral az oda-vissza eredmény pozitív legyen.

A második félidőben fokozatosan nőtt az eredmény, hiszen a vendégek rossz százalékkal dobtak, és már védekezésük is kihagyott. A soproni fiúk ekkor már megnyugodtak, és főleg Vavra P. beállása után fölénybe kerültek Molnárék. Kicsit bosszantó volt Pojbics sorozatos személyi dobás hibázása, de most már ez sem számított. Az ellenfél sorozatos faultolása miatt a hazaiak könnyű pontokhoz jutottak, és már csak a fölényes győzelem pontkülönbsége volt a kérdés. Gyors, látványos játék következett, ami remekül szórakoztatta a közönséget. A végső sípszó után a csapat boldogan borult össze a pálya közepén, és ünnepelte az A csoportba jutást. Gratulálunk!

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 13, SZLÁVIK J. 20/12, MOGYORÓSY 17, Molnár 10, Cs: VAVRA p. 10, Preiner 2, Kotlik -. Edző: Sterbnz László.

Dombóvár: Palogh Z. 10/6, Szőke 8, Tamás 2, ÉRSEK 16/3, VAVRILOVIC 15, Cs: Balogh L. -, Trupp 2, Panta 4, Szili -, Veréb. Edző: Bálint József.

Tvordy György



2000. május 02., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület