CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Erkélybaleset a lakótelepen-Jubilált a Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok-Tisztifőorvosi találkozó-Templomos Napok Bánfalván

Erkélybaleset a Jereván lakótelepen A Kisalföld értesülései szerint egy elrozsdásodott erkélykeretből kilazult mellvédüveg okozta a tegnapi Jereván-lakótelepi balesetet, amelyben egy idős asszony a földszinti erkélyről a járdára zuhant. Megdöbbentő és szívszorongató abba belegondolni, hogy ez az eset, akár egy negyedik emeleti erkélyen is megtörténhetett volna, illetve hogy kisgyerekek is eddig önfeledten játszottak a zártnak hitt erkélyeken.
A balesetet szenvedő hölgy csuklótöréssel "úszta meg" a zuhanást.
Kelemen Imre a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető-igazgatója az üggyel kapcsolatban a Kisalföldnek elmondta, hogy a húsz évvel ezelőtt megépített erkélyek legalább öt éve karbantartásra szorulnak. Mindamellett a saját tulajdonú lakások állapotáért a lakók felelnek, kivéve a külső munkálatokat, amelyeknek megszervezésében már a közös képviselőnek is illik részt vállalnia.

A Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének  elnöke Világos Katalin  és Tengerdi Antal alpolgármester mellett Földes Tamás a Szociális Foglalkoztató igazgatója is köszöntötte a szervezet fennállásának 10. évfordulóját hétfőn ünneplő egybegyűlteket a GYIK-ban. Az egyesület tagjainak munkáiból, akik között még Erdélyből érkezettek is voltak, a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban tartott ünnepségen tárlat is nyílt.

Tisztifőorvosi találkozónak ad otthont a Hotel Szieszta. Az országos rendezvényen a szakma aktuális kérdéseit vitatják meg az országos rendezvény résztvevői.

Haláljog a címe Jelenczki István filmjének, amelyet május 15-én, szerdán 17.30-kor láthat a soproni közönség a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A rendezvényt a Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) közösen szervezi.

A Magyar-Lengyel Baráti Kör május 15-én, szerdán 18 órakor a Várkerület 19. szám alatt A lengyel és erdélyi művészet párhuzamai címmel rendez előadást. Előadó: Sarkady Antal.

Templomos Napokat rendez Sopronbánfalván május 18-20 között a Bánfalváért Baráti Kör, amelyet május 17-én, pénteken az Árpádkori Templomnál 17 órakor kezdődő, középkori hangulatot idéző zenés családi est előz meg. Közreműködnek a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum kórusa, a bánfalvi óvodások és a Bánfalvi Szvivárvány Kórus. Május 18-án, szombaton a Hegyi-templom díszkivilágítása alkalmából a Soproni Városi Fúvószenekar ad koncertet. Pünkösdhétfőn hagyományőrző zenés program várja a Bánfalvára látogatókat.
A rendezvény részletes programja a Programajánló oldalain található.

Május 20-án, Pünkösdhétfőn a Fertő-Hanság Nemzeti Park Központjában, a Kócsagvárban szabadtéri istentiszteletet tart a soproni református gyülekezet. Az immár hagyományossá vált pünkösdi szabadtéri istentiszteletre szeretettel várják a Sopron-Kapuvár közötti térségben szórványban élő reformátusokkal együtt  a más vallású érdeklődőket is. Rossz idő esetén az úrvacsorás istentiszteletet a Kócsagvár épületében tartják meg.
A soproni református templom (Deák tér 2.) elől 8.45-kor autóbusz indul Sarródra, hideg élelmet mindenki hozzon magával.

Május 18-án, szombaton, 16 órakor a BDEG Líceum dísztermében a filmvetítés kapcsán Az eutanáziáról témában kerekasztal beszélgetésre hívják az érdeklődőket.. A Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szervezte beszélgetést vezeti: Jelenczki István filmrendező. Meghívott vendégek: dr. Papp Lajos, szívsebész professzor, dr. Vezsenyi Károly intenzív terápiás főorvos.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek(újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) című gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.



2002. május 15., szerda 11:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület