CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Persze! Majd írok!

Utoljára


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Barátunk elindult. Távolodik, távolodik, veszélyek fenyegetik, s csak nézni tudom - tenni ellenük, tenni Érte nem... Sajnálom, hogy ilyen oktalanul-hirtelen nekiindult.

Mondani indokként persze mindenfélét mondott, hogy veszélyes életet él, minket akar védeni, nem akar ránk rosszat, efféle... Hát... akik őt megszerettük, "rosszával" együtt szeretjük. Donec eris felix, multos numerabis amicos, tempora si fuerint nubila - solus eris. Míg a szerencse reád mosolyog, mindenki barátod - ámde, ha elfordul: csak te maradsz egyedül. Ennek nyomasztó tudatával rója napjait... és nem akarja elfogadni azt a néhány társat sem, aki, kivétel erősíti a szabályt, a rosszban is kitartana mellette?? És ha csak annyi van, hogy magát óvja, nehogy "fecsegjünk" róla nem-kívánatos személynek?

Fáj nekünk e bizalomhiány... Fáj, hogy elvitte mosolyát, elmentek szavai, gondolatai...

Nyíltszívű, összetartozó barátok vagyunk - gondoltuk róla-magunkról. Tehát nem így van. Felnőttkorban is lehet csalódás - nemcsak a serdülők "kiváltsága" a lelki hányattatás. Ezzel kellett most szembesülnünk.

Mit érdekli őt gyermekeink sikere, családunk örömei, a beszélgetések emberi mélye?! Megjátszás volt minden. Épp csak leparkolt kissé körünkben. Most megy, és gyártja tovább a pénzt, nyúzza magát hiperaktivitással - s hogy miért? Hát... ezt nem tudom. És, meg kell mondanom, nem érzek "kárörömet", amiért ő maga sem tudja. Sajnálom. Nagyon sajnálom.

Persze... az igazság az, hogy... azt hiszem, pontosan tudom, miért ment el. Mindent újból végiggondoltam, amiket körünkben mondott. (Hogy a többiek felfigyeltek-e e keserű szavakra még régen, amikor elhangzottak, nem tudom...)

Nem mer kikötni, abszolút védett kikötőben sem, mert fél a biztonság elvesztésétől. Inkább ne is legyen olyan "hit" lelkében: biztonságban, helyén van - akkor el sem veszítheti... Valójában ezért ment el.

Elvesztette az emberekbe vetett maradék hitét is. Nincs már ereje felülemelkedni eddigi rossz tapasztalatain, és utoljára, csak még egyszer bízni próbálni abban, hátha mégis létezik igaz ember, és ő azt barátnak tudhatja; életét érte áldozó, feltétlenül odaadó barátnak... igazinak.

- gyöngyös -



2002. május 16., csütörtök 13:04


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület