CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 8., szerda, Mihály napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Kulturális Egyeseületek közgyűlése-Groteszk-díjat nyert Szőcs Géza-Ipartestület-Zöldbizottság

Megtartotta közgyűlését a Soproni Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége. Bősze Balázs a szövetség elnöke a 2001. évi tevékenységről és a 2002-es munkatervről tartott beszámolót. Örvendetesnek nevezte, hogy a szövetség erősödik. Elhangzott: 2002-től a soproni önkormányzat – más támogatási formák mellett – a szövetség Várkerület 19. szám alatti székhelye ingatlan-bérleti díjának jelentős csökkentésével is támogatja a társaságok tevékenységét. Keresztény Richárd a szövetség titkára beszámolójában szólt arról is, hogy az utóbbi tizenkét évben a civil szervezetek központi támogatása országon szinten arányaiban csökkent, ami magyarázatot adhat arra, hogy tavalyi év során beadott pályázataik nem voltak sikerek. A pénzügyi beszámoló elfogadása után új tagfelvételre is sor került. A SKEBKSz felvette tagjai sorába a Soproni Fotóművészeti Kört és a Soproni Magyar-Lengyel Baráti Kört. A május 23-án megtartott közgyűlésén tagdíjfizetési szabályzatát is módosította a Soproni Kulturális Egyeseületek és Baráti Körök Szövetsége.

Hősök Napja. Emlékünnepségre kerül sor a Hősök Napja alkalmából 2002. május 26-án, 9.00 órakor a Sopronbánfalvi Hősitemetőben
Ünnepi beszédet mond és igét hirdet: a Soproni Evangélikus Egyházközösség vezető lelkésze  Zügn Tamás
Az ünnepség résztvevői koszorúzással adóznak a hősök emlékének.
Közreműködnek: Sopron Város Fúvószenekara, Bánfalvi Szivárványkórus, Tóth Gergő - vers

Az Országos Grafikusművészek Szövetségének Groteszk-pályázat díját nyerte el Szőcs Géza soproni grafikusművész. A több műfajban – grafika, festészet, képzőművészet, fotó – Félkész katasztrófák témában meghirdetett országos pályázaton a grafikus Gólem című pályázata nyerte el a grafikus munkáit bíráló zyűri tetszését. A díjat a mai napon a Kaposváron, a Vasary Galériában veszi át Szőcs Géza.

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács május 28-án, 17 órakor közgyűlésre várja tagjait. A közgyűlés helyszíne: Kölcsey u. 5. sz. Nyolc hegyközség elnökei, hegybírói az elmúlt év eredményeiről, a 2002. év feladatairól, a szakágat érintő gondokról és a meglévő lehetőségekről tanácskoznak.

Sopron és Vidéke Ipartestület szakmai találkozót rendez május 28-án, 18 órakor az ipartestület Csengery u. 55. szám alatti székhelyén. Az elsősorban személy- és árufuvarozó ipartestületi tagok részére tartott rendezvény előadója Peredi Péter, a FUVOSZ főtitkára lesz, aki, többek között, a vagyoni fedezetről, a kormánynak címzett FUVOSZ-levélről, a hitel- és lízinglehetőségekről, a piros, és sárga rendszámokról, a tachográf használatáról tart előadást. Az ipartestületi rendezvényre minden érdeklődőt vár az ipartestület.

Városi főkertész alkalmazását, vállalkozók, szakmai és civil szervezetek részvételével zöldbizottság létrehozását javasolja a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara a soproni városvezetésnek. A városi zöldterületek és parkok állapotát és fejlesztését érintő témában tartott kamarai fórumon a megjelentek elismerően szóltak a Várkerület és a játszóterek rendezettebbé tételéről, de kritikus hangnemben szóltak a városvezetésről, ami zöldfterületek fejlesztésére szánt források biztosítását jelenti. Javasolták: teremtse meg az önkormányzat a vállalkozások és a lakosság mecénatúrájának lehetőségét.



2002. május 25., szombat 12:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület