CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

III. Bányász-Kohász-Erdész találkozó

    Május 24-én 19 órakor a Bajcsy- Zsilinszky úti volt gépipari technikum sportpályáján felállított sátorban tartották meg a III. Bányász-Kohász-Erdész Találkozó három napos rendezvénysorozatának ünnepélyes megnyitóját.


A Juventus Fúvószenekar

    Az ünnepség a Juventus Fúvószenekar koncertjével vette kezdetét. A Himnusz eléneklését követően Dr. Gimesi Szabolcs Sopron polgármestere, a rendezvény fővédnöke


Dr. Gimesi Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város polgármestere

    a város nevében köszöntötte mindazokat, "akiknek lelkében arany betűkkel fénylik Sopron neve". Örömét fejezte ki, hogy Sopron szabad királyi várossá nyilvánítása 725. évfordulójának évében köszöntheti a jelenlévőket. A találkozó jelszavaként a hűséget nevezte. - Akik Alma Materként tisztelik az akadémiát és jogutódjait, köztük a soproni egyetemet, azoknak a szívében is hűség van a város és az egyetemen tanult eszmék iránt. A világ egyetlen "Civitas Fidelissima" hűségének jelentőségét az adja, hogy ennek a városnak – mint a jelenlévők is bizonyítják – megkötő ereje van.
Alapvető fontosságú a város számára az egyetemmel való kapcsolat, amelyben ez előbbi lehetőségei szerint segíti az egyetem működését, tudva, hogy az intézmény rangot ad a városnak. Ezt ismerte fel Thurner Mihály polgármester annak idején, amikor befogadta az egyetemet. A kölcsönös gazdagodás lehetőségét felismerve vált a város a rendezvény színhelyévé.
- Örömmel látom, hogy újra diáki mosolyok gyúlnak azokon az arcokon, amelyek hagyományokat őriznek. A selmeci hagyományok elődeink tiszteletére tanítanak, értéket, tartást adnak - mondta dr. Gimesi Szabolcs.


Dr. Tolnay Lajos az OMBKE elnöke

  - Büszkék Sopronra, Alma Maternek tekintik és mindig jönnek, ha Sopron hívja őket - mondta Dr. Tolnay Lajos a 110 éves OMBKE elnöke köszöntőjében . Az egyesület közgyűlésüket nemrég az épp nyolcvan éve várossá vált Salgótarjánban rendezték meg. .


Dr. Viharos Zsolt az OEE alelnöke

    Dr Viharos Zsolt az OEE alelnöke a 150 éves egyesület nevében köszöntötte a résztvevőket. Tapolca és Tatabánya után a páratlanul egyedi szellemiségű Sopronba jöttek baráti találkozóra, a selmeci szellem továbbvitelére.


Dr. Kovács Zsolt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorahelyettese
    Dr. Kovács Zsolt, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorahelyettese beszédében elmondta, hogy az intézmény a bányász, kohász, erdész szakmák egyik örökösének nevezheti magát. Ez egyben összekötő kapcsot is jelent ezeknek a szakmáknak az örököseivel, a miskolci, a zólyomi egyetemmel, és Selmecbányával. Az egyetem hagyománya ezeknek a kapcsolatoknak az ápolása.

Dr. Josef Karabelly a Selmecbányai és Hodrusbányai Bányászati Egyesület elnöke

    Selmecbányán is rendeznek hagyományosan bányász, kohász, erdész találkozót - mondta Dr. Josef Karabelly a Selmecbányai és Hodrusbányai Bányászati Egyesület elnöke, aki beszédében utalt arra, hogy elhozták a selmeci szellemet, nagyon jó a kapcsolatuk a tapolcai bányász egyesülettel.


Dr. Kobold Tamás Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere
    A megnyitó zárószónokaként Dr. Kobold Tamás Miskolc polgármestere köszöntötte a találkozó résztvevőit, és egyúttal a bányász, kohász és erdész szakma képviselőit a legközelebbi közös találkozóra Miskolcra hívta.
A baráti találkozó a Juventus Fúvószenekar koncerjével és egyetemi anekdota börzével folytatódott.

sztoth



2002. május 25., szombat 23:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület